Medimagazin logo

Malatya'da Diş Hekimliği Kongresi başladı

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.), Uluslar arası Diş Hekimliği Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor.
Malatya'da Diş Hekimliği Kongresi başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İ.Ü. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde, "Diş Hekimliğinde Güncel Yaklaşımlar" konulu konferans başladı. 28 Nisan Cumartesi günü bitecek olan konferansa İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İ.Ü. Diş Hekimliği fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, Tabipler Odası Başkanı Dr. Mustafa Eroğlu, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Gökmen Kenan Özdal ve Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üye ve öğrencileri katıldı.


Konferansta konuşan Dekan Serkan Polat, "Ufak çaplı kongreler organize etmek yerine tıp fakültelerinin desteklediği büyük kitlelere hitap eden dünya çapında kongrelerin yapılmasının önü açılmıştır. Kongre bu anlamda ülkemizde bir ilktir. Bu tür ortak çalışmaların sorunlarımıza ortak akıl ile bakabilmemize ve çözüm üretebilmemize öncülük etmesini yürekten arzu ediyorum. Büyük işler, önemli işler, ortak çalışma ile sağlanabilir" dedi.


Rektör Cemil Çelik ise, "Diş Hekimliği Fakültesi 3 yıllık bir fakülte. Türkiye'de sahip olduğu diş ünitesi sayısı itibari ile sanıyorum 40'ın üzerindeki Diş eğitimi Fakültesi'nden 3 yıl içerisinde 7'nci sıraya gelen ve genç arkadaşlarımızın anlattığı başarılara imza atan, bizimde üniversitenin üst yöneticisi olarak değer verdiğimiz başarı hikayesinin görünümüdür. Hizmet etmek masa başında teorik söylemlerle olacak iş değildir. Masa başlarında ki kurgularla devletin hiçbir birimi idare edilemez. Yüreği olan insanlar ancak yüreklerini katarak bilim aşkı ile vatan, millet aşkı ile bir şeyler yapmaya gayret ederlerse onlar bu ülkeye bir şeyler yaparlar" ifadelerini kullandı.


Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz da, "Gerçek mimar sayın rektörümdür. Ağız ve diş sağlığına verdiği önem ile Malatya ve çevresindeki illere değerli yaklaşımları ile diş hekimliği alanında bu bölgede söz sahibi olan bir fakültenin oluşmasına gönül verdiği için bizlerden hizmet talep ettiği için bizde değerli hocamızın bu canı gönülden isteklerini yerine getirmek amacıyla arkadaşlarımızdan küçük ricalarda bulunduk. Daha sonra burada göreve başlayan Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Ünsal hocam ve onu takiben değerli arkadaşım Serkan Hocamızın eserlerini izliyorsunuz. 2 yıl gibi kısa bir sürede sadece Malatya ve çevresine değil bizlere de örnek bir fakülte gösterdiler. Fiziksel alanlarını, günün modern teknolojisini içine hapsederek çevre bölgedeki bütün vatandaşlara hizmet sundular. Ve şuan da gördüğünüz gibi fiziki alanlarını tamamlamış, çevredeki topluma hizmet veren ve bilimsel arenada en önemli yerini ispatlayacak çalışmaları şimdi görmekteyiz" şeklinde konuştu.


Uluslar arası Diş Hekimliği Kongresi'nde 28 Nisan akşamına kadar konuyla ilgili tebliğler sunulacak.

malatya'da
diş
hekimliği
kongresi
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir