Medimagazin logo

Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, "Her bin doğumda bir anomali görülüyor. Bu sıklık düşük gibi görünse de bu hastalık, bireylerin hayatlarında inanılmaz etkiler bırakabiliyor" dedi.
 Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ISPARTA-Türkkahraman, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesince Barida Otel'de gerçekleştirilen "Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Kraniyofasiyal anomalinin doğuşsal kaynaklı, baş ve yüz kısımlarında görülen bozukluk anlamına geldiğini belirten Türkkahraman, bu bozukluklarının en belirginin ise dudak ve damak yarıkları olduğunu kaydetti.

Bu sorunların doğumla başladığını, tedavisinin ise 20'li yaşlara kadar devam ettiğini ifade eden Türkkahraman, sorunun hastanın konuşma, yeme, görünüm ve psikolojisini büyük anlamda etkilediğini vurguladı. Bozuklukların, hastaların yanında ailelerini de etkilediğine dikkati çeken Türkkahraman, hastalığın tedavisinin uzun yıllar sürdüğünü ve çok emek istediğini anlattı.

Kraniyofasiyal anomaliler içerisinde birçok sendromun bulunduğuna işaret eden Türkkahraman "Her bin doğumda bir anomali görülüyor. Bu sıklık düşük gibi görünse de bu hastalık, bireylerin hayatlarında inanılmaz etkiler bırakabiliyor" diye konuştu.

Kongre ile bu alandaki son gelişmeler ve tedavi yöntemlerini görme imkanı bulmayı umduklarını ifade eden Türkkahraman, "Kraniyofasiyal anomaliler alanında yeni bir çığır açmayı hedefledik. Kongremize yurt içi ve dışından 20 davetli hocamız geldi" dedi.

ABD ve Almanya'dan gelen akademisyenlerin de konuşmacı olarak katılacağı kongre, yarın sona erecek.

uluslararası
kraniyofasiyal
anomaliler
kongresi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir