Medimagazin logo

Diş hekimini bıçaklayıp, 11 yıl 8 ay hapis cezası alan sanık, istinaf mahkemesince tahliye edildi

Bursa’da diş çektirmek için gittiği hastanede, diş hekimi Hamdi Gören'i (55) göğsünden bıçaklayarak ağır yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davada iyi hal indirimiyle 11 yıl 8 ay hapse mahkum edilen M.D.'nin (20) cezası, İstinaf Mahkemesi'nce 6 yıl 3 aya düşürüldü. M.D., kararla birlikte tahliye edildi
Kaynak: DHA
Diş hekimini bıçaklayıp, 11 yıl 8 ay hapis cezası alan sanık, istinaf mahkemesince tahliye edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, 2019 yılının Eylül ayında, Yıldırım ilçesindeki Bursa Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesinde yaşandı. Diş çektirmek için randevu alıp, hastaneye gelen M.D.'yi, diş hekimi Hamdi Gören muayene etti. Gören, M.D.'nin çekilecek dişine uyuşturmak için 2 iğne yaptı. Ancak M. D.,  Hamdi Gören'i, iğnelere rağmen uyuşmayan dişini çekmeye çalıştığı gerekçesiyle göğsünden bıçaklayarak, ağır yaraladı. Gözaltına alınan M. D., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Gören ise hastanedeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda tutuklu sanık M.D., 'kamu görevlisine karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan iyi hal indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Taraflar, karara İstinaf Mahkemesi'nde itiraz etti. Müşteki avukatının itirazını reddeden Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, sanık avukatı Erdal Yıldız'ın itirazını ise kabul etti.

İstinaf Mahkemesi'nde görülen duruşmada çok pişman olduğunu söyleyen M.D., şu ifadeleri kullandı:

"Doktor dişimi çekerken ağrıdığını söyledim, tepki gösterdim. O devam edince yattığım yerden başımda duran doktora bıçağı salladım. Doktoru yaralamak ya da öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Sonradan şok oldum, pişman oldum. Doktorun başında bekledim, yanımızdaki hemşire odadan çıktı. Doktora zarar vermek isteseydim, o sırada eylemime devam eder, zarar verebilirdim. Doktor otururken vurmadım, bana hakaret etmedi, aramızda bir konuşma geçmedi" 


Dişinin uyuşmadığı gerekçesiyle diş hekimine bıçakla saldırdı, 11 yıl 8 ay hapis cezası aldı!


Diş hekimi Hamdi Gören ise sanığın diş çekimi işleminden sonra kendisini bıçakladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çekim sırasında değil ben hekim masasına oturduğumda bıçaklandım. 'Kalbimden bıçakladım' diye bağırınca hemşire güvenliği çağırmak için odadan çıktı. O sırada yaklaşık beş dakika odada yalnız kalmış olabiliriz, tekrar bıçaklamamış olabilir."

Duruşmada Cumhuriyet savcısı ise, sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırıldığını ancak doktorda tek bıçak darbesi oluşu, sanığın eylemine devam edebilecek durumda olmasına rağmen devam etmemesi ve doktora tıbbi müdahaleyi engellemediği gerekçelerinin göz önüne alınarak, 'yaralama' suçundan hüküm kurulmasını ve tahliye kararı verilmesini istedi.

Ceza Dairesi, sanığa 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan verilen 11 yıl 8 ay hapis cezasını  kaldırılarak, 'ağırlaşmış kasten yaralama' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 

Sanığı, 2 yıldır tutuklu bulunmasını dikkate alarak, tahliye etti.

dis hekimi hamdi goren
istinaf mahkemesi
iyi hal
ceza
Yorum (11)
dr
yine sözün bittiği yer, insaf...
43
Cevapla
ali
sonuç aynı tas aynı terane yaz kızım zanlının yarım kalan işini bitirmeden bi daha gelmeyeceğine dair söz verdiği için tahliyesine...
78
Cevapla
Süzer
İndirim...indirim...cezada...nereye kadar...ayıp ...yazık...günah...nerdeyse yaralayan şahsa ..aferin iyi yaptın denılecek....ödül verin de bizde rahatlayalım...
36
Cevapla
Salih Kavak
Sayılmaz ki, ölmemiş.....niye boşu boşuna yatsın. Öldürsün paşa paşa yatsın.
40
Cevapla
muhammet aydın
merak ediyorum, bu olay duruşmada olsaydı ve bıçaklanan bir hakim yada savcı olsaydı aynı kararı verecekler miydi?
73
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir