Medimagazin logo

Dişte normalleşme dönemi başlıyor

Sağlık Bakanlığı, diş tedavilerinde de normalleşme sürecini başlattı.
Kaynak: Hürriyet
Dişte normalleşme dönemi başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Salgın sürecinde acil olmayan diş tedavilerine müdahale edilmemesini isteyen bakanlık, dişte acil ve zorunlu hizmetlerin alanını genişletti. Bakanlığın güncellediği sağlık kuruluşları rehberine göre, yapılabilecek diş tedavileri şöyle sıralandı:

DİKİŞ ALDIRMAK DA ACİLE GİRDİ

“Şiddetli diş ağrıları, apse veya bakteriyel enfeksiyonlar, ağrı veya yumuşak doku travmasına neden olan diş fraktürü (kemik kırılması), çene ve yüz bölgesi fraktürleri, hastanın havayolu açıklığını tehdit eden enfeksiyonlar. Radyoterapi ve kemoterapi alması planlanan ya da almakta olan ve organ nakli planlanan hastaların tedavileri, medikal sorunları için dental konsültasyon istenilen hastalar, dikiş alınması, ortodontik tedavi gören hastaların braket ve tellerinin kırılması sonucunda yumuşak dokuda oluşan yaralanmaya bağlı olarak gelişen ağrı veya enfeksiyonlar. Yeni doğan dudak - damak yarıklı hastaların beslenme plağı uygulamaları, biyopsi.”

salgin
dis tedavileri
acil
kemik kirilmasi
Yorum (7)
ali mali
simdi dolgu yok,kanal tedavisi yok,temizlik yok..naail normallesme bu??
26
Cevapla
Ali Rüzgar
En iyi normalleşme dişlerini temiz tutmaktır.
12
Cevapla
Mehmet
Aerosol saçan işlemler zorunlu durumlarda yapılıyor. Herkesin canı kıymetli. Hiç kimse de şunu demiyor: Covid-19 nedeniyle performans yapamayan sağlıkçıların ek ödemeleri ne olacak ?
24
Cevapla
yg
Bulunduğum il ADSM'de 40 civarında diş hekimi var. 6 poliklinik çalışıyor. Diğerleri of. Randevusuz hasta kabul edilmiyor. Çok az hasta randevu alabiliyor. Tedavi anlamında hiç bir şey yapılmıyor. Hastalar dişime antibiyotik diye aile hekiminin yolunu tutuyor. Bu arada dışarıdaki özel diş poliklinikleri bayram ediyor. Aklınıza ne gelirse her türlü tedavi yapılıyor. Orda bulaş olmuyor. Ama devletin ADSM'inde bulaş olduğu için hiçbir tedavi yapılmıyor. Bu nasıl virüsse. Özelde bulaşmıyor. Devlette bulaşıyor. Akıllı her halde. Aile hekimlerine bir yükte özelden gelen özellikle antibiyotikli reçeteler. Yazsan bir dert yazmasan başka dert. Hasta mağdur. Yazarsan 40 diş hekimi boş oturuyor. Onların işini yapıyorsun. Devlet senin antibiyotik yazdığını görüyor. Doğru olan nedir anlamadım.
25
Cevapla
SUZER
ozel dıshekımlıgı ıslemlerı ıcın taleptede azalma var...hastalar dıs tedavılerını ekonomık nedenlerlede ertelıyorlar...bu surecte
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir