Medimagazin logo

Hatay Valiliğinden 'Diş çektirdi, gözünü kaybetti' haberlerine açıklama: Gerçeği yansıtmıyor

Hatay Valiliği bazı internet sitelerinde yer alan "Diş çektirdi, gözünü kaybetti" şeklindeki haber ve iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi
Kaynak: AA
Hatay Valiliğinden 'Diş çektirdi, gözünü kaybetti' haberlerine açıklama: Gerçeği yansıtmıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Valilikten yapılan açıklamada, ilgili haberlerde "Mustafa Bulat isimli vatandaşın dişini çektirdikten sonra gözünü kaybettiği" iddiası üzerine açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi.

Açıklamada hastanın 28 Mart'ta İskenderun Ağız Diş Sağlığı Merkezine başvurduğu ve bu tarihte hastanın panoramik röntgeninin alındığı ve antibiyotik tedavisine başlandığı kaydedildi.

Antibiyotik tedavisi sonrası hastanın 16 Mayıs'ta tekrar merkeze geldiğinde diş hekiminin hastanın yüzünde şişlik ve asimetri olduğunu fark ettiği, öte yandan ileri derecede sallanan ve kökünden çıkmak üzere olan dişi herhangi bir anesteziye ya da cerrahi müdahaleye gerek olmaksızın eliyle aldığı bildirildi.


İlaçlarını almayınca gözünü kaybeden hasta, diş hekimine dava açtı! 


Ağız ve çevresinde kötü huylu kanser teşhisi konuldu

Çukurova Üniversitesi Hastanesinde hastaya ağız ve çevresinde kötü huylu kanser teşhisi konulduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Diş hekiminin uyarısı ve ısrarı üzerine Çukurova Üniversitesi Hastanesine başvuran hastaya burada maksiller sinüs malign neoplazmı yani ağız ve çevresinde kötü huylu kanser teşhisi konulmuştur. Bu kanser çeşidi çok hızlı ilerler ve ağız içinde kendiliğinden oluşan diş kayıpları çok sık görülmektedir. Hastanın dişinin sallanması ve zorlanmadan alınması bu sebepledir. İlerleyen süreçte hastanın ağız ve çevresinde oluşan kanserin göze de yayılması üzerine, hastanın gözü ve yüzünün etkilenen diğer dokuları ameliyatla alınmıştır. Tekraren ifade etmek gerekirse, göze yapılan müdahalenin sebebi yukarıda özetlenen hastalıktır ve gözdeki deformasyonun diş çekimiyle bir ilgisi yoktur." 

diş çekimi
hatay valiliği
ağız diş sağlığı merkezi
Yorum (4)
Uzm Dr
Versinler mahkemeye, davayı kaybedip mahkeme ve avukat masraflarını ödeyince akılları başlarına gelir.
8
Cevapla
ömer hayyam
*** $oK ! *** $oK ! *** $oK ! HATAY VALİLİĞİ HEKİMLERİ SAVUNMUŞ... HIMMM, ARKADAŞLAAR AÇIK MEKANLARDA, SOKAK, CADDE, BALKONLARDA KASKSIZ BULUNMAYIN-YÜRÜMEYİN, İNANIN KOCAMAN BİR TAŞ DÜŞME İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK
11
Cevapla
Erkan
Bunlar iftira atar, bizim bakanlık itina ile tedavi etmeye devam eder
4
Cevapla
drzen
bu davayı devralan avukat hanım hiç mi dosyayı incelememiş. şahsen bir iskenderunlu doktor olarak ben bu avukata güvenip hiç bir davamı vermem.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir