Medimagazin logo

İl Sağlık Müdürü'nden bıçaklanan doktor ile ilgili açıklama: 'Şu anda genel durumu iyi'

Bursa'da hastaneye dişini çektirmek için gelen bir genç tarafından bıçakla yaralanan diş hekimi tedavi altına alındı.
Kaynak: DHA
İl Sağlık Müdürü'nden bıçaklanan doktor ile ilgili açıklama: 'Şu anda genel durumu iyi'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine gelen M.D. (18), Genel Diş Polikliniğinde diş hekimi Hamdi Gören tarafından muayene edildi.
Dişinin çekilmesi için Gören tarafından iki kez uyuşturucu iğne yapılan M.D'nin, bu işlemin bir defa daha uygulanmasını istemesi ve hekimin bunu reddetmesi ile aralarında tartışma çıktığı öne sürüldü.
M.D, tartışmanın büyümesi üzerine yanında taşıdığı bıçakla Hamdi Gören'i göğsünün koltuk altı kısmından yaraladı.
Gören, olay yeri yakınındaki Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Şüpheli M.D. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

 "Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız"

Hastaneye gelerek yaralının durumu hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gören'in yanında olduklarını, her türlü desteği vermek için geldiklerini belirten Akan, şöyle konuştu:

"Şu anda genel durumu iyi. Geçmiş olsun. İdari olarak soruşturma başlatmış durumdayız. Konu zaten savcılığa intikal ettirildi. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bakanlığımız son dönemlerde gerekli yasal düzenlemeleri yaptı. Bu konuda hiç taviz verilmiyor. Biz de gerekli tedbirleri almış durumdayız hastanelerimizde fakat siz ne yaparsanız yapın, hiç hesapta olmayan bazıları bu tür girişimlerde bulunabiliyor. Cezasını çekmesi lazım."


Hasta, diş hekimine bıçakla saldırdı... Hekimin hayati tehlikesi var! 


Bu arada, Sağlık-Sen ve Türk-Sağlık Sen üyeleri ile sağlık çalışanları ise Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde toplanarak saldırıyı kınadı.

Grup adına açıklama yapan Hastane Başhekimi Dt. Lütfi Çiftçi, sağlıkçılara yönelik her türlü sözlü ve fiili saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Çiftçi, hastane yönetimi olarak olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

bursa ağız ve diş sağlığı hastanesi
sağlıkta şiddet
Yorum (2)
Süleyman Sırrı
Bu vahşiliği önleyecek caydırıcı kanuni düzenlemeler derhal yapılmalı. Hastahane girişlerinde Adalet sarayı, Otogar , AVM vb. yerlerde olduğu gibi aramalar yapılmadan bina içine girişler olmamalıdır.
5
Cevapla
adsm yöneticisi
Bursa'da hastaneye dişini çektirmek için gelen bir hasta tarafından bıçakla yaralanan Diş Hekimin hayati tehlikesi bulunuyor. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti lanetliyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyorum. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artıran unsur, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da caydırıcı bir yaptırımla karşılaşmayacaklarını biliyorlar. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmemesi gerekiyor, şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır. Son olarak Meslek odaları ve Sendikalar neye yarıyor.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir