Medimagazin logo

Türk Dişhekimleri Birliği: YÖK’ün başarı sıralaması yeterli değil

Türk Dişhekimleri Birliği yaptığı yazılı açıklamada YÖK’ÜN Başarı sıralamasının iyi bir adım olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk Dişhekimleri Birliği: YÖK’ün başarı sıralaması yeterli değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç  geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada; YÖK Genel Kurulu'nda gelecek yıl yapılacak YKS'den itibaren uygulanmak üzere üniversitelerin bazı bölümlerine girişte başarı sırası sınırlaması getirdiklerini belirtmişti. 


Türk Eczacıları Birliği'nden yetmez ama evet açıklaması: Başarı sırası 60 bine çekilmeli 


"Başarı sırası şartı puanının 50 bin olmalı"

Türk Dişhekimleri Birliği yaptığı yazılı açıkamada, Saraç'ın Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez, meslek icra yetkisi veren bazı üniversite programlarına başarı sırası şartı getirdiklerini hatırlatmasına işaret ederek " Eğitimde eşitlik ilkesi doğrultusunda, dişhekimliği eğitimi ve insan gücü planlaması sorunlarını ortadan kaldırmamakla birlikte YÖK tarafından alınan bu kararı destekliyoruz.

Başarı sırası şartı puanının 50 bin olması gerektiğini düşünmekteyiz. Başarı sırası şartı sonucu boş kalabilecek kontenjanların ek olarak açılmasında bu ilkeden ödün verilmeden çözüm bulunması gerektiğini de hatırlatmak isteriz." ifadelerine yer verdi. 


Vakıf üniversitelerine Ar-Ge bütçesi ayırma ve öğretim üyesi yetiştirme zorunluluğu 


Başarı sıralamasının eğitimde eşitsizliği kaldırmak ve nitelik açısından önemli ve olumlu bir karar olduğu ifade edilen açıklamada "Bunun diğer bir ayağı olan nitelikli insangücü planlaması açısından kontenjanların azaltılması ve yeni fakültelerin açılmaması da gerekmektedir." denildi.

"Çekirdek Eğitim Programı gibi sorunlara çözüm bulunmalı"

Türk Dişhekimleri Birliği olarak kontenjanların azaltılması gerektiği kaydedilen açıklamada "Yıllardır gündeme getirdiğimiz, yeni açılan fakülteler, artan kontenjanlar, öğretim elemanı sıkıntıları, fiziksel altyapı olarak yetersiz eğitim mekanları, öğrencilerin dişhekimliği malzemesine ulaşma güçlüğü, Çekirdek Eğitim Programı gibi sorunlara çözüm bulunması yönünde de çalışmalar yapılması talebimizi yineliyor ve bu konudaki çalışmalarımızı yetkililerle paylaşmak istiyoruz."

türk dişhekimleri birliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir