Medimagazin logo

"Başhekim olarak sözleşme imzaladı, 2 gün sonra görevden alındı"

100. Yıl Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekiminliğine atanan dişhekimlerinin kısa süreler içerisinde değiştirilmesine Adana Dişhekimleri Odasından tepki geldi.
Kaynak: http://www.adanahabermerkezi.com
"Başhekim olarak sözleşme imzaladı, 2 gün sonra görevden alındı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Adana Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkanı Dt. Hasan Yaman,”Sağlık Bakanlığı’nın son teşkilat düzenlemesine göre;  Kurumların koordinasyonunu, yönetimini sağlamak amacı ile bir koordinatör hekim atanmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.  Sözleşmeyle başhekim atamalarının yapılmakta olduğu, bu atamalarda nasıl bir kriterin uygulanmakta olduğu bilinmemektedir. Aldığımız duyumlara göre 100. Yıl ADSM’ye bir meslektaşımız sözleşmeli olarak BAŞHEKİM atanmış ve 2 gün içinde görevden alınmıştır. Bu atama ve görevden almada;  Hangi kriterlerle sözleşmesi yapıldı? Hangi kriterle görevden alındı? Yeni atanan kişi hangi kriterle göreve geldi?  Bilinmemektedir” diye seslenişte bulundu.

 

BAŞHEKİMLİK GÖREVİNE GELEN DİŞHEKİMİ PRESTİJ KAYBINA UĞRUYOR

Başhekimlik görevine atanıp, iki gün sonra görevden alınmaların doğru olmadığını, yaşanan bu keyfiyetin insanlara zarar verdiğine dikkat çeken Başkan Dt. Hasan Yaman,”Bir insanı başhekim olarak görevlendiriyorsunuz, sonra pardon biz vazgeçtik, başka bir arkadaşımızı başhekim yapmaya karar verdik diyorsunuz. Bu, devlet yönetiminde bir keyfiyet değil midir? Şu an atanan başhekimden de üç gün sonra vazgeçmeyeceğinizin garantisi var mı?  Bu tarz ani atama değişiklikleri ile kurumlarda çalışan hekimler ve yardımcı personel üzerinde atanan başhekimlerin nasıl bir intiba yaratacağını hiç düşündünüz mü? Ani kararlarla gelen başhekimlerin de, giden başhekimlerin de nasıl bir prestij kaybına uğradığının farkında değil misiniz?  Başlangıçta görevlendirdiğiniz kişi yanlış seçim ise bunun farkına iki günde nasıl vardınız? Şu anda atanan meslektaşımıza da aynı uygulamayı yapmayacağınızın garantisi var mı? Diş Hekimleri Odası olarak; Şu kişi başhekim olsun, diğeri olmasın gibi bir tasarruf içerisinde değiliz. Devletin doğal yönetim işleyişine asla karışmadık, karışmak gibi bir iddiamız da yok. Burada karşı karşıya olduğumuz keyfi atamalar ile arkadaşlarımızın yıpratılması ve rencide edilmesidir. Lütfen! Bu günden sonra yaptığınız atamaların makul süre arkasında durun. Yönetim değişikliğinizi, yönetmeliklerde yazan kriterlere göre yapınız. Bu vesile ile şu anda atanmış olan başhekim ve başhekim yardımcısı arkadaşlarımıza tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Umarız bu arkadaşlarımız da keyfi bir biçimde görevlerinden alınmazlar” diye konuştu.

kamu hastaneler birliği
adana dişhekimleri odası
başhekim
Yorum (2)
remzi
kahramanmaraş ilinde bir haber portalında okudum.siyasi bir partide kim müdür olacak diye kura çekilmiş.daha neler duyacagız.liyakatlı idareci bir partişye gidip kura cekermi.kimin müdürü olacak
0
Cevapla
Rasim Levent Kılıçaslan
ŞEYTANLA DANS EDEN ÇARPILIR (İbrani Atasözü)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir