Medimagazin logo

Diş hastanesi açıldı, muayenehaneler kapanıyor

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi’nin, diş hastanesine dönüştürülmesi konusunda kendilerine danışılmamasından yakındı. Yaman, yeni diş hastanesinin birçok diş hekiminin muayenesinin kapanmasına yol açacağını savundu.
Diş hastanesi açıldı, muayenehaneler kapanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana Dişhekimleri Odası’na düzenlenen toplantıda konuşan Yaman, geçtiğimiz şubat ayında Adana Valiliği ve Timuçin AŞ arasında imzalanan protokol ile başlayan Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi’nin, diş hastanesine dönüştürülmesi projesinin, tadilat ihalesinin yapılması ile son aşamaya geldiğini kaydetti. Projeden, 590 üyesi olan Adana Diş Hekimleri Odası’nın haberdar edilmemesinden yakınan Yaman, “Bırakın haberdar edilmeyi, bizlere duyurmamak için her yol denenmiştir. Konuya vakıf olduktan sonra bu işe imza atan Adana Valimize, Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi’nin diş hastanesine dönüştürülmesi ile Adanalı hemşerilerimizin ile diş hekimlerinin uğrayacakları mağduriyet ve devletimizin karşılaşacağı ekonomik kayıpları anlatabilmek için randevu taleplerimiz olmuş, ancak bir türlü görüşmemiz mümkün olmamıştır” dedi.


Konunun AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başta olmak üzere birçok kişiye aktarıldığını ancak sonuç alınamadığını söyleyen Yaman, “Bizler kamunun diş tedavi merkezi açmasına karşı değiliz. Tam tersine sosyal devlet ilkesi gereği bu merkezlerden ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza hizmet verilmesi gerektiği inancındayız. Ancak bu merkezin yeri çok önemlidir. Bunu ekonomik durumu iyi olmayan hemşerilerimizin bulunduğu yerlere yapmayıp, buraya yapmak hem oradan hizmet alacak insanlarımızı sıkıntıya sokacak hem de birçok meslektaşımızın muayenehanesinin kapanmasına yol açacaktır. Önümüzdeki ay Adana da yapılacak olan sağlık kompleksinin temeli atılacaktır. Yapılacak olan bu kadar hastanenin içinde çok küçük bir yer tutacak olan diş hastanesini bu komplekse dahil edemeyen devletin memurları için kullanacağımız tek bir cümle beceriksizlik ve iş bilmezliktir” diye konuştu.

diş
hastanesi
açıldı
muayenehaneler
kapanıyor
Yorum (12)
Gerçek Söyler
Tüm Hekimler muayenehanelerini kapattı,Diş hekimlerinin ne özelliği var da kapatmasın?
0
Cevapla
Osman D
Sn.Yaman hiç telaş etmesin. Sağlık Bakanlığı'nın açtığı diş merkezleri halen diş hekimlerinin muayenehanelerine karşılık gelmiyor. Diş konusu, özel beceri ve itina gerektiren, malzeme kalitesine çok bağımlı bir olay. Oralarda daha ziyade rutin diş çekimleri yapılıyor. Özellikli bir müdahele gerekince ya malzeme olmuyor, ya da uzman diş hekimi. İtina ve özen deseniz şüpheli. Ben 2-3 yıl kadar önce bu diş merkezlerinden birisine ön dişimden düşen bir dolguyu yeniden yaptırmaya gittim. Ne deseler beğenirsiniz? "Ön dişlerde dolgu malzemesinin kalitesi önemli. Biz, bu malzemeyi ihale ile alınca elimizde adisi var. O da size olmaz. En iyisi siz şu falanca tanıdığımız diş hekiminin muayenehanesine gidip yaptırıverin." Basit bir dolgu olayında bile yaklaşım bu. O nedenle tekrar söylüyorum. Hiç telaşlanmayın. Bu merkezleri açmakla iş bitmiyor. Bakıyorsunuz koca bina, bir sürü çalışan. Dağ fare doğuruyor. Bu merkezlerin gerçek diş klinikleri haline gelmeleri için daha çook fırın ekmek yemeleri gerekiyor. Çooook.
0
Cevapla
şahin öztürk
İşini iyi yapan bir diş hekimi asla muayenehane kapatmaz..Zaten diş hastanesi ilk açıldığında muayenehane hastası göreceli olarak önce azalacak sonra tekrar artacaktır..Bizler adsm ve diş hastanelerinde yapılan kötü protez ve restorasyonları düzelterek ekmek yiyoruz..
0
Cevapla
Dt.Dahadoğrusöyler
Sayın Doğru Söyler (akademik Dr.??) Haberde bahsi geçen Diş Hekimleri, zaten kamu ile hiçbir bağlantısı olmayan sadece özel muayenehanesinde çalışan Diş Hekimleridir. Ne demek onlar da muayenehanelerini kapatsınlar??? Kapatsınlar da taş mı kemirsinler??? Lütfen konuyu bilmeden saçma sapan yorum yapmayınız.
0
Cevapla
süzer
bazı arkadaşlar çok sığ bir şekilde birileri kapattı sizde kapatın diyor.....yada kapatılsın sizinkide diyor......iyide kardeşim bundan onyıl yedi yıl yada 15 yıl evvel mezun olan dişhekimlerinin kamuda istihdamı varmıydı...yüzde 1 yada 3 ünü kamu alıyordu...mecburduk muayenehane açmaya yada sağda solda çalışmaya....şimdi evini işini yolunu değiştir bakalım...okadar kolaymı...kamu ile hiç işin olmadan kendi emeğin ve sermayen ile muayenehane aç sonrada kapat yada kapatsınlar....ayıp ....dişhekimlerinin son 3 dört yıldır kamuda istihdamı ön planda ve henüz oturmamış durumda...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir