Medimagazin logo

Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı: 'Diş hekimi enflasyonu yaşanıyor, yeni fakülte açılması engellenmeli'

KAYSERİ Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, Türkiye’de diş hekimi enflasyonu yaşandığını savunarak, "2002 yılında 19 olan diş hekimliği fakültesi sayısı bugün 86’ya çıkmış durumda. Eğer önlem alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içerisinde diş hekimleri işsiz kalacak. 23 fakülte eğitime başlamamış durumda; bu fakültelerin açılması engellenmelidir" dedi.
Kaynak: DHA
Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı: 'Diş hekimi enflasyonu yaşanıyor, yeni fakülte açılması engellenmeli'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü ve aynı zamanda Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında açıklama yapan Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, mesleki sorunları gündeme getirdi. "Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin kuruluşunun 110’uncu yılını kutluyoruz" diyen Maraş, 2002 yılında 19 olan diş hekimliği fakültesi sayısının bugün 86’ya çıktığını ifade etti.

 


TDB’den önümüzdeki 10 yıl için felaket senaryosu: İşsiz dişhekimleri 


Maraş, "En büyük sıkıntılardan biri fazlaca diş hekimliği fakültesinin açılmış  bulunmasıdır. Diş hekimliği enflasyonu yaşanması kaçınılmazdır. Bu yıl diş hekimliği fakülteleri, 4991 diş hekimi mezun vermiş. Burada diş hekimlerimizin alanı da daralmakta ve sıkıntılar göz önüne alınarak yeni diş hekimliği fakültesine izin verilmemelidir. Bulunanların da istihdamı desteklenmelidir. Bunun yanında ülkemizde 23 fakülte eğitime başlamamış durumda  ve bu fakültelerin açılması engellenmelidir" diye konuştu.

Diş sağlığı konusunda vatandaşlar da uyarılarda bulunan Maraş, "Sağlıklı beslenme ve sigarasız yaşam öneriyoruz. Diş fırçamızı 3 ayda bir değiştirmeli ve diş ipi kullanmalıyız. Yılda en az 2 defa diş hekimi kontrolü yapılmalı" dedi.

kayseri̇ diş hekimleri odası
emrullah maraş
ağız ve diş sağlığı haftası
Yorum (5)
AHMET ATMANOĞLU
SAYIN BAŞKAN ÇOK HAKLI. PLANLAMA ŞART. AMA BUNU YAPABİLECEK İRADE VE KARARLILIK YOK ÜLKEDE. ÜLKENİN BU KADAR DİŞ HEKİMİNE VE FAKÜLTESİNE İHTİYACI VAR MI ACABA? KUZEY AMERİKA VE BİR ÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE SEÇKİN MESLEKLERDEN OLAN DİŞ HEKİMLİĞİ ÜLKEMİZDE GİDEREK SIRADANLAŞACAK BU GİDİŞLE. YAZIK BU GENÇLERE VE UMUTLARINA.
5
Cevapla
yusuf çelik
tüm baştaki ve alttaki yöneticiler diş hekimi durumunu gözden geçirmeli yazıktır bütün zeki çocuklarımızı en masraflı ve zor eğitimi olan diş hekimliğinde okutup işsiz bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur bu vebalıda kimse yüklenmesin yazıktır ben coçugumu varımı yoğumu harcamış okutmuşum şu anda 3 mezun yıldır iş yok iş yeri açamıyoruz asgari ücretle çalışıyor yazık günahtır allah sorsun
3
Cevapla
drdt
Dişhekimliği fakülteleri şuan 7 bin kişi alıyor ve 63 fakülte eğitim veriyor ama 100 tanesi resmi olarak açık ileride 15 bin kişiye çıkacak gibi duruyor ama sıki durun sağlık bakanlığının açıkladığı 2023 işgücü planlamasında dişhekimliği kontenjanlarınin 985 kişi olması gerektiği ve daha fazlasının işsiz kalacağı açiklandı hala daha fakülteler açılıyor bu gidişle dişhekimlerinin yüzde 90 ı işsiz kalacak işsiz hekim olur mu demeyin türkiyede olur efendim.
3
Cevapla
Hasan Akdemir
Strateji Sıvaması ( Sun Tuzak . Olsaydı ismi bu olurdu ) 1. Kanı kaynayanları amfilerde dizginle. Böylece yıllarca sokaklarda görmezsin. Üstelik işsizlik oranı da düşük çıkar. 2. İnsanlara umut ver. Böylece ellerinden alınanlara daha az tepki gösterir. 3. İnsanları sürekli diken üstünde tut. Böylece itaatlerini garantilersin. 4. Asla bir şer odağını tamamen ortadan kaldırma. Böylece muhaliflerini buralardan ilişkilendirip bertaraf edebilirsin. 5. Amfilerden çıkanların sayısını yükseltip kıymetlerini düşürerek, ekmek parası için ergi elinde tutanlara muhtaç et. Boş bir zamanımda gerisini tamamlayıp Sun Tzu'nun yolunu genişletmeye devam edeceğim.
16
Cevapla
Süzer
Zor ve pahalı eğitim.....iş yaşamı yorucu...bazen evde ne çoçuğa ne eşe ne anaya babaya nede kendime zaman ayıramıyorum yorgunluktan... stresli...yoğun konsantrasyon ve beceri gerektiren işlemler....malpraktis...hasta şikayetleri...kazançlarda eridi...dişhekimliği geleceği negatif gözüküyor...bu kadar çok mezun ne olacak göreceğiz...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir