Medimagazin logo

Muayenehanelerden hizmet alımı, Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda ele alınacak

Türk Dişhekimleri Birliğinden yapılan açıklama...
Muayenehanelerden hizmet alımı, Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda ele alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

28 Haziran 2012 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Fatih ACAR ile hizmet alımı konusunda görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmeye TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL, Genel Başkanvekili Kadir Tümay İMRE, MYK Üyeleri Muharrem ARMUTLU ve Cengiz TAMTUNALI katılmıştır.

Hizmet alımına ilişkin gelişmelerin ele alındığı toplantıda;  SGK Başkanı konuyu olumlu görüşle bir ay sonra toplanacak olan başkanlığını Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN’ın yaptığı, Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ,  Maliye Bakanı Mehmet  ŞİMŞEK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI ile  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK’in üyesi bulunduğu Ekonomik Koordinasyon Kuruluna sunacaklarını belirtmiştir.

Görüşmenin hemen ardından Birliğimiz tarafından ağız diş sağlığı hizmetlerinin başta muayenehaneler olmak üzere özel sağlık kuruluşlarından alınmasının toplum ağız diş sağlığına, meslektaşlarımıza ve ülke ekonomisine getireceği olumlu yansımalarını anlatmak üzere Ekonomi Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile görüşme girişimlerine başlanmıştır.

İlk olarak  Bayram ÖZÇELİK  başta olmak üzere, dişhekimi milletvekilleri Sıtkı GÜVENÇ ve  Kadir Gökmen ÖĞÜT  ile konu paylaşılmıştır.

29 Haziran 2012 tarihinde meslektaşımız Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK`in girişimleriyle  TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL ve MYK Üyesi Cengiz TAMTUNALI, Sağlık Bakanı  Prof.Dr. Recep AKDAĞ ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN ile TBMM’de görüşerek kendilerine birer dosya sunmuşlardır. Görüşmede Sayın AKDAĞ;  konuya çok olumlu baktıklarını ve hizmet alımını destekleyeceklerini bir kez daha ifade etmiştir.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun diğer üyeleri ile görüşmelerimiz ilerleyen günlerde devam edecektir.

muayenehanelerden
hizmet
alımı
ekonomik
koordinasyon
kurulu’nda
ele
alınacak
Yorum (3)
dr osman
Sakın haaa. Muayenehanelerinizden SGK nın hizmet almasına izin vermeyin. Muayenehanelerinizi kaybeder, biz tıp doktorlarının durumuna düşersiniz. 2 liraya diş çeker 6 liraya dolgu yapar duruma gelirsiniz.. Muayenehanenizi koruyunuz.
0
Cevapla
süzer
dr.osman bey e katılıyorum.sadece muayenehaneleri değil dişhekimleri genel sağlığınıda kaybeder ucuza çok yoğun iş gücü ile bu iş olmaz.ne eklem kalır ne omurga nede sağlam sinir kalır.ben günde 30 lu 40 lı 50 li sayılarda dişhekimliği işleminin hergün yapılması sonucu hekim de olabilecek meslek hastalığını yaşamış bir dişhekimi olarak ucuza çok yoğun çalışmaya karşıyım.sağlık herşeyin başı gittimi gelmez.
0
Cevapla
orhan erez
Sakın haaa. Muayenehanelerinizden SGK nın hizmet almasına izin vermeyin. Muayenehanelerinizi kaybeder, biz tıp doktorlarının durumuna düşersiniz. 2 liraya diş çeker 6 liraya dolgu yapar duruma gelirsiniz.. Muayenehanenizi koruyunuz sayın meslektaşım bunları söylerken sanki muayenehaneler hastayla dolup taşıyormuş zannediyorsunuz diş özel kapalı olduğu için muayenehaneler sinek avlıyor bir çoğu da kapanıyor yeni açılan ise yok nerdeyse çözüm sgk anlaşmalı olmaktır çünkü sgk anlaşmasız eczane nasıl ayakta kalmazsa diş klinikleri de öyle olacaktır üstelik tıp merkezleri özele açık diş merkezleri kapalıysa haksız rekabet söz konusu olur bunu dhb niye mahkemeye götürmüyor anlmış değilim....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir