Medimagazin logo

TEB'den ekonomi profesörüne tepki

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, ilaçların akılcı kullanımıyla ilgili eczacılara danışılması gerektiğini bildirdi.
TEB'den ekonomi profesörüne tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Kızılay, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç'ın, katıldığı bir ekonomi programında, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ''Akılcı İlaç Kullanımı'' konusunda yeni bir proje başlattığı ve bu proje kapsamında SGK'nın görevlendirdiği ''Sağlık Anketörleri'' aracılığıyla tek tek evlerin gezilerek ilaç kullanımıyla ilgili bilgiler alınacağı yönünde bir açıklama yaptığını belirtti.
    

Eczacıların, ilaç tasarrufunu son derece önemli gördüklerini ve tasarruf sağlanabilmesi için de ''Akılcı İlaç Kullanımı'' nın şart olduğunu düşündüklerini ifade eden Kızılay, açıklamasında bu nedenle de son birkaç yıldır ''Akılcı İlaç Kullanımı'' ile ilgili olarak çeşitli projeler yürüttüklerini bildirdi.
    

''Akılcı İlaç Kullanımı'' konusunda hayata geçirdikleri projelerde her zaman sağlık okuryazarlığının geliştirilmesinin önemine dikkati çektiklerini belirten Kızılay, açıklamasında şunları kaydetti:
     '

'Halkımızı, ilaç kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi ve doğru bir şekilde ilacı kullanmalarını sağlamayı kendimize görev edindik. Dolayısıyla bu konuda yıllardır emek sarf eden ve çeşitli projeleri hayata geçiren bir örgüt olarak; konunun uzmanı olmayan bu kişilerin televizyon ekranlarına çıkarak bu şekilde gelişigüzel açıklama yapmalarını doğru ve etik bulmuyoruz. Sayın Kılıç'ın bahsetmiş olduğu gibi evlere ''Sağlık Anketörleri'' göndermek fiziken mümkün olmadığı gibi doğru bir davranış da değildir. Ayrıca Sayın Kılıç'ın, verdiği bilgiler içinde sıkça kullanmış olduğu verileri nereden aldığını da doğrusu merak ediyoruz.''
    

Açıklamasında, Türkiye'deki ilaç kullanımının Sağlık Bakanlığı'nın kontrolü altında olduğunu ve SGK tarafından da ''baskı altında'' tutulduğunu dile getiren Kızılay, ''Konunun gerçek uzmanları dururken, konuya hakim olmayan bir kişinin yapmış olduğu bu tür havada kalan açıklamalar kafaları karıştırmaktan başka bir işe de yaramamaktadır. Sağlıklı bir toplum yaratmanın hepimizin sorumluluğu olduğu gerçeğinden yola çıkarak; sağlığınız için ve kamuda rasyonel tasarruf sağlanması için ilaçlarınızı akılcı kullanın ve bu konuda tek doğru bilgi kaynağı olan eczacınıza danışın'' ifadelerini kullandı.

teb'den
ekonomi
profesörüne
tepki
Yorum (1)
Demir
Yeni bir ev soygunu tipi yarattınız, aferin!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir