Medimagazin logo

Türk Dişhekimleri Birliği: Ülkemiz ve mesleğimiz adına kaygılıyız

Türk Dişhekimleri Birliği artan döviz kurlarının ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşımı güçleştirdiğini ifade ederek, önlemlerin alınması çağrısında bulundu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk Dişhekimleri Birliği: Ülkemiz ve mesleğimiz adına kaygılıyız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Dişhekimleri Birliği yayınladıkları yazıda kur artışına değindi. Dişhekimleri olarak zor günler geçirdiklerini dile getiren Türk Dişhekimleri Birliği şu ifadeleri kullandı:

"Halkımızın alım gücünü düşüren, hepimizin her geçen gün yoksullaşmasına neden olan kontrolsüz kur artışının önüne geçilmesini yetkililerden talep ediyoruz.

Avrupa’da en fazla asgari ücretli çalışanın olduğu ülkemizde bu kur artışları ile beraber çalışanlarımızın sağlıklı ve rahat bir yaşam sürdürebilmeleri ne yazık ki mümkün görünmemektedir. Bu şartlarda ekonomik olarak kırılan halkımızın yanında biz dişhekimleri de zorlu süreçler geçirmekteyiz.

Dişhekimliği kliniklerinde ve laboratuvarlarında sunulan hizmetlerde kullanılan malzemelerin ve ekipmanların hemen hepsi yurt dışından ithal olarak gelmektedir. Artan döviz kurlarına bağlı olarak halkımızın en doğal hakkı olan "Ağız Diş Sağlığı Hizmetlerine" ulaşımı gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Gerek malzeme temini gerekse de hastaya sunulacak hizmetin niteliğinin bozulmaması açısından kur artışına bir an evvel son verilecek önlemlerin alınması, hekimlerimizin ve hastalarımızın kur artışı altında ezilmeyecekleri ekonomik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir."

türk dişhekimleri birliği
kur artışı
ağız diş sağlığı hizmetleri
Yorum (2)
hasan ekim
Gerçekten döviz kuru bizleri olumsuz etkiledi. Ancak, merkez bankamızın piyasayı rahatlatmak için döviz satmasına da kesinlikle karşıyım. Yabancılar her yerde TL toplayıp döviz alıyorlar, daha sonra da astronomik rakamlar ile bize satıyorlar. Merkez bankamız piyasa döviz salmak yerine borçlarımızı öderse daha rahat ederiz. Bern sabır edersek sıkıntılarımızın gideceğini düşünüyorum. Ama piyasaya para salınırsa yine sürünmeye devam ederiz. Bu dönemde ilaç ve tıbbi malzemelerin depolarda sakladığını duyuyoruz. Güvenlik makamlarının bununla ilgilenerek istifçilerin şiddetle cezalandırılmasını istiyorum. Ben ülkemiz adına kaygılı değilim. Sabredersek her şey düzelir. Olayı siyasi olarak düşünmeyelim, siyasetçiler geçicidir ama ülkemizin sürekliliği daimdir. Her şey bizim sabrımıza bağlı. Hükümetimiz kesinlikle para ve ev satın alma karşılığı olarak yabancılara artık TC vatandaşlığı vermesin, gerekirse soğan ekmek yiyelim ama Türk vatandaşı olmanın değerini düşürmeyelim. Biz canımızı her şeyimizi ülkemize bağışlamışken elin yabancısı çıkar amacıyla TC kimliğine bürünmesin.
7
Cevapla
ali haydar
makul bir talep, yazının içinde ülkemiz ve mesleğimiz adına kaygılıyız ifadeleri göremedim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir