Medimagazin logo

Dişte ikinci muayene ücretsiz olacak

Diş tedavisi görüp de başka bir dişi için 10 gün içinde aynı hastaneye müracaat eden hastalardan hastanelerin muayene ücreti talep etmesine Sağlık Bakanlığı el koydu.
Kaynak: STAR
Dişte ikinci muayene ücretsiz olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Buna göre diş muayenesi için sisteme ilk muayene girişi yapıldıktan sonra 10 günlük içinde başka bir diş için aynı sağlık tesisine tekrar muayene olmak isteyen hastaya ikinci muayene için sisteme muayene ücreti girilmeyecek. Ayrıca hastaların diş hekimi tarafından ilk muayenesinde tüm ağız muayenelerinin yapılacak ve muayene sonucunda belirlenen ve farklı tarihlerde dolgu, diş çekimi gibi tedavileri yapılan işlemler için de her defasında sisteme muayene girişi yapılmayacak.

 

81 Kamu Hastaneleri Birliği’ne konuyla ilgili yazı gönderen Bakanlık, Sağlık Uygulama Tebliğinde “Hizmet başına ödeme yöntemi kapsamında ayaktan muayene sonrasında aynı sağlık kurumunda söz konusu muayene ile ilgili olarak yapılması gerekli görülen tanı ve/veya tedaviye yönelik işlemler için muayene girişi yapılmayacaktır” hükmünün yer aldığını hatırlattı.

dişte
ikinci
muayene
ücretsiz
olacak
Yorum (3)
dr
zaten alınmıyor bu starda sanki icraatmış gibisunmaz mı
0
Cevapla
SSS
10 gün içerisinde muayene sırası alabilmek ne mümkün. Bir diş muayenesi için bir ay beklemek zorunda kalıyoruz.
0
Cevapla
Diş tabibi
Zaten bir barkod veriliyor o barkodla 10 gün içerisinde gelebiliyorlar hastalar. Çok eskiden beri böyle. Yeni bir şey değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir