Medimagazin logo

Müezzinoğlu: Diş hekimliği muayenehane temelli bir meslek

Müezzinoğlu: Diş hekimliği muayenehane temelli bir meslek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Dişhekimleri Birliğinden yapılan açıklama:

 

TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL, 23.10.2014 tarihinde Sağlık Bakanı Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU ile Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik hakkında görüşmek üzere  bir araya geldi. Görüşmeye; TDB Genel Başkanvekili Dr.Serdar SÜTCÜ ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay SEVEN’in yanı sıra Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr.Doğan ÜNAL  da katıldılar.

Genel Başkanımız Sağlık Bakanlığı’nın ana sınıfı öğrencilerine yönelik başlattığı koruyucu sağlık uygulamalarının önemli ayağında olan flor vernik uygulamasının, ilk defa ülkemizde ulusal bazda bir proje olarak  başlatılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ayrıca Birliğimizin ve Fakültelerden değerli akademisyenlerinde bu projenin hazırlanılışında yer almalarının önemli olduğunun altını çizdi.

Prof.Dr.Taner YÜCEL,  görüşmenin ana konusunu oluşturan Yönetmelik değişikliğine  yönelik çalışmada  Türk Dişhekimleri Birliği’nin yer almaması ve Bakanlık yerine başka  şekillerde temin edilmiş olmasının ve  ayrıca edinilen bu taslakta geçen hükümlerin mesleğimize ve toplum ağız diş sağlığına getireceği sıkıntıların camiamızda bir infiale neden olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU ise genel olarak mesleğimize ilişkin söz konusu yönetmelik değişikliği çalışmalarında TDB’nin mutlaka yer alacağını ifade ederek, her madde üzerinde tartışılabileceğini dile getirdi. Muayenehanelerin kapatılmasına yönelik herhangi bir düşüncelerinin olmadığını, aksine bu mesleğin muayenehane temelli olduğunu ifade eden Sayın Bakan, ancak birden fazla dişhekiminin  bir araya gelerek toplu çalışma birimi kurmalarının teşvik edilmesi üzerinde durdu. Meslektaşlarımızın en büyük kaygısı olan meslek dışı kişilerin ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu modellerinin hiçbirinde sermayedar olarak bulunamayacağının ve bunun kabul edilemeyeceğinin altını çizen Sayın Bakan, konuyla ilgili tıp merkezleri ile ilgili bir örnek de vererek, meslek dışı insanların bu merkezlerde bulunmalarının sakıncalı olduğunu vurguladı.

Toplantı sonunda ayrıca TDB olarak orta ve uzun vadede kamu kaynaklarında tasarruf sağlayacak; ağız diş sağlığı konusunda basit, masrafsız önlemler için toplumda farkındalık yaratacak, Bakanlıkları önderliğinde ve TBMM çatısı altında  ilgili kişi kurum ve kuruluşların da yer alacağı bir "Ağız Diş Sağlığı Parlamentosu" kurulması ve bu etkinliğin Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası’nda gerçekleştirilmesi teklifimiz, Genel Başkanımız tarafından Sayın Bakana iletildi.

müezzinoğlu:
diş
hekimliği
muayenehane
temelli
bir
meslek
Yorum (3)
Frankie Bellevan
haberin kendileri için ne anlam ifade ettiğini değerli diş hekimleri yorumlayacaklar.. en azından kötü haber gibi durmuyor. yıllardır kötü haberlere o kadar çok alıştırıldık ki.. yine de uyanık ve tetikte olmakta yarar var. bunların sağı solu pek belli olmaz.
1
Cevapla
süzer
yeni mezun yada meslekte henüz ilk yıllarında olan dişhekimleri muayenehane açmıyor eskisi gibi....10 ile 20 yıllık dişhekimlerinin bir bölümü ise serbest çalışma ve muayenehane şeklinde çalışmları hernekadar yarı yarıya azalsada devam ediyor.benim çevremde 6 dişhekimi muayenehanesinin 4 ü kapandı.eski meslektaşlar emekli olanlar ve orta yaşlı dişhekimleri serbest muayenehaneciliğe devam edecek açıkçası büyük çoğunluğu devam etmekten başka bir yol bulamadığından.ben bu durumdayım birkaç arkadaşımda.yavaş yavaş tasfiye olacak serbest dişhekimleri 10 yıl mı 5 yıl mı göreceğiz.kendi haline bırakırlarsa .tabi helikopter pisti asansör yangın merdiveni dolapları dönmezse.
0
Cevapla
AKIN ALKUT
İleri kabul edilen toplumlarda diş hekimi muayenehanelerinin değeri hepimzce bilinir...yıllar once konuşulan koruyucu diş hekimliği realize olsaydı vatandaşımızın ağız-diş sağlığı bu kadar perişan ve vahim olmazdı...Dikkat sayın meslektaşlarım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir