Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığından ücretsiz diş fırçası ve macunu

Bakanlar Kurulu'ndan 10 milyon adede kadar diş fırçası ve macunu dağıtma yetkisi alan Sağlık Bakanlığı, ilk etapta satın alınan 2 milyon diş fırçasını illere gönderecek.
Sağlık Bakanlığından ücretsiz diş fırçası ve macunu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumundan il genel sekreterliklerine gönderilen genelgede, önemli bir halk sağlığı sorunu olan ve önlenebilir hastalıklar grubuna giren diş ve diş eti hastalıklarının yaygınlık ve şiddetinin azaltılması, ağız ve diş sağlığı hakkında toplumda farkındalığın artırılarak sağlığı korumaya yönelik bilincin oluşması, doğru tutum ve davranışlar edinilmesinin teşviki amacıyla Bakanlık hastanelerine başvuran hastalara diş macunu ve fırçası dağıtımının planlandığı anımsatıldı.

Bakanlar Kurulu kararına istinaden, 4 kalem diş fırçası ve macunu alımına çıkıldığı, bunun 1. kalemi olan yetişkin diş macununun en avantajlı teklif sahibi firmadan 1 milyon 325 bin lira, 3. kalemi olan yetişkin diş fırçasının ise yine en avantajlı teklif sahibi firmadan 1 milyon 100 bin lira bedelle alınarak sözleşme imzalandığı belirtildi.

Kurum tarafından mal muayene ve kabul işlemleri tamamlanan 2 milyon adet yetişkin diş macununun, yüklenici firmaya, dağıtılmak üzere taşınır işlemleriyle teslim edildiği kaydedilen genelgede, genel sekreterliğe devri yapılan söz konusu diş macunlarıyla ilgili işlemlerin tamamlanması istendi.

3. kalem yetişkin diş fırçasının henüz muayene kabul işlemleri yapılmadığı bildirilen genelgede, yetişkin diş macunu ve fırçaları birlikte dağıtılacağı için teslim alınan diş macunlarının uygun bir yerde muhafaza edilmesi, ikinci bir talimat gelmeden dağıtıma başlanmaması gerektiği belirtildi.

Genelgeye göre ilk etapta dağıtılacak 2 milyon diş fırçası ve macununun 366 bini İstanbul'a, 131 bini Ankara'ya, 105 bini İzmir'e, 56 bini Adana'ya, 55 bini Antalya'ya, 54 bini Konya'ya, geri kalanı da diğer illere gönderilecek.

sağlık
bakanlığından
ücretsiz
diş
fırçası
ve
macunu
Yorum (2)
bekir özeren
yakında anahtarlık ve kalemtıraş da dağıtmaya başlarlar eminim. ha, bir ara adımölçer vardı, güya adımlarımızı sayacak idi, adı bile duyulmadan araya kaynadı gitti. önce adımölçerlerimizi isteriz.
0
Cevapla
fatma
köy okullarında öğrencilere dağıtılsın. öğretmenler konuyu gündemlerine alıp vurgulasınlar. sağlıklı davranış alışkanlıkları kazandırmak lazım. önlenebilir hastalıklara dikkat çekmek lazım. çok iyi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir