Medimagazin logo

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binası için tahliye kararı verildi

İstanbul Valiliği, 26 Eylül'de meydana gelen depremin ardından hazırlanan ön hasar tespiti sonucunda, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesindeki 7 binanın tahliyesine karar verildiğini bildirdi.
Kaynak: AA
Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binası için tahliye kararı verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Valilikten yapılan açıklamada, 26 Eylül'de meydana gelen deprem nedeniyle İÜ İstanbul Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen teknik ekipler tarafından ön tespitler yapıldığı belirtildi.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesinde (Çapa Yerleşkesi) bulunan binalarda yapılan deprem ön hasar tespitleri neticesinde; İç Hastalıkları Poliklinikleri Binası, Cerrahi Tıp Bilimleri Binası, Dekanlık Binası ve Temel Tıp Bilimleri Bölümü binasında deprem kaynaklı yapısal bir hasara rastlanılmadığı bildirildi.

Açıklamada, aynı üniversitenin Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet Kütüphanesi Binası'nın; yapım yılı, malzeme kalitesi ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre karar verilmesi gerektiği sonucuna varıldığı aktarıldı.

 

 

İÜ Diş Hekimliği Fakültesinde yapılan inceleme sonucunda bazı bölümlerin tahliyesine karar verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diş Hekimliği Fakültesinde bulunan 7 binada yapılan deprem ön hasar tespiti incelemesi neticesinde; binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği, beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir."

Açıklamada, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki bölümlerde de gerekli tespitlerin yapıldığı vurgulanarak, şu bilgilere yer verildi: 

"İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi; binalarda yapılan deprem ön hasar tespitleri neticesinde; 26 Eylül'de meydana gelen depremden dolayı; Çocuk Acil binasının az hasarlı, diğer 13 binada ise yapısal bir hasar olmadığı tespit edilmiştir. Kardiyoloji Enstitüsü (Haseki) Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Sağlık Bilimleri Fakültesi (Bakırköy) binaları, Veteriner Fakültesi (Avcılar) binasının az hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Binaların yapım yılı ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre hareket edilmesi gerektiği bildirilmiştir. Yapılan çalışmalarda hasar tespit durumuna göre binalarda sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin karar, her iki üniversitemizin rektörlüklerince verilecektir."

 Öğrenciler, binayı tahliye etti

Bu arada, İÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, eşyalarını alarak binaları tahliye etti.

Depremin ardından öğrenciler, binalar hasar gördüğü gerekçesiyle derslere girmeyerek fakülte önünde oturma eylemi yapmıştı.

çapa
i̇stanbul valiliği
Yorum (2)
Arif
Okulu bırakın kpss ile memur olun. Devlet sıradan bir memurla diş hekimine aynı maaşı veriyor zaten..
8
Cevapla
ARA MAYMUNSU
SAYIN Arif (Diş hekimi) YORUMUNUZ DOĞRUDUR, ... ANI 1: YILLAR ÖNCE DİPLOMAMI ALMAK İÇİN ANKARA SIHHIYEDEKİ SAĞLIK BAKANLIĞINA GİTTİĞİMDE, SAAT 10:00 VE HİÇBİR ODADA PERSONEL YOKTU, HERKES POĞACASINI , ÇAYINI ALMIŞ BİR YERLERE GİTMİŞTİ... BEN 1 DK İŞİME GEÇ GELİNCE ÖNÜME SARI ZARFI, ŞİKAYETLERİ ZANKKK KOYUYORLARDI ANI 2: 1 HAFTA ÖNCE PASAPORT ALMAK İÇİN İLÇENİN NÜFUS İŞLERİNE GİTTİM, MAKSİMUM 15 M2 BİR OFİSTE 5 MEMUR TOPLU HALDE OTURUYORDU....İŞTE A4 KAĞIT ,YAZICIDAN ÇIKTI, BANA GİT GETİR DEDİLER, ..GETİRDİK... ANI 3: DÜNDE ADLİYEDE İŞİMİZ OLDU, İFADEMİ 15M2 İÇİNDE YİNE 5 KİŞ VAR ÇOK LAKAYIK BİR ŞEKİLDE VE FİFİ ŞEKLİNDE ALMAYA ÇALIŞTILAR, ...VERMEDİM, ZAHMET ETTİ HAKİM GELDİ... BUNLAR BÖYLE FİFİ ÇALIŞIP, BİZDEN ÇOK KAZANIYORLAR, GECESİ VAR, HAFTA SONU VAR, RESMİ TATİLİ VAR, NÖBETİ YOK, MAAŞI SÜPER BİZİMLE AYNI, LOJMANI VAR, ...SERVİSİ VAR NE GEREK TIP OKUMAYA, ÇALIŞ KPSS KAZAN, NORMAL MEMUR OL, HAYATINI YAŞA...
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir