Medimagazin logo

Deprem sonrası Çapa'da endişe: Derslere girmeyerek oturma eylemi başlattılar

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’de depremde oluşan hasarlar nedeniyle öğrenciler derslere girmeyerek “Mezar taşı değil diploma istiyoruz” sloganlarıyla oturma eylemi başlattı.
Deprem sonrası Çapa'da endişe: Derslere girmeyerek oturma eylemi başlattılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Silivri’de dün meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’daki hastanelerin de durumu bir kez daha gündeme geldi. İstanbul’un en köklü hastanelerinden olan Çapa’daki İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi’nde öğrencileri ve sağlık çalışanları, binalardaki hasar nedeniyle hem kendilerinin hem de hastaların can güvenliğinden endişe ettiklerini söylediler.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberinde İÜ Diş Hekimliği Fakültesi binasının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan öğrenciler, deprem öncesinde binada çatlaklar oluşmaya başladığına ve sıvalarının döküldüğüne dikkat çekerek “Biz Çapa Diş Hekimliği öğrencileri ne yapacağımızı bile bilmez halde kısa süren bu depremde gerçek paniği yaşadık, bunun nedeni deprem olmasa bile kolonların, taşların düştüğü bir binada eğitim görmemizdir” tepkisi gösterdi ve yetkilileri göreve çağırdı. Öte yandan yenidoğan yoğun bakımın olduğu binada da çatlaklar dikkat çekerken, durumu çok ciddi olmayan çocukların taburcu edildiği öğrenildi. Çapa Monoblok’ta da hasarın olduğu, hekimlerin endişe içinde görev yaptıkları kaydedildi.

Depreme dayanıksız olduğu ve teknolojik olarak yetersiz kaldığı gerekçeleriyle 2012’den beri yıkılıp yeniden yapılması beklenen Çapa’daki İÜ Tıp Fakültesi binası, önceki gün meydana gelen depremin ardından sosyal medyada yayılan fotoğraflarla bir kez daha gündeme geldi.

OTURMA EYLEMİ BAŞLADI

Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de, depremin ardından kampüste yaşanan hasarlar nedeniyle derslere girmeyerek bir oturma eylemi başlattı. #AcilEylemPlanıNerede, #çapabağırıyor, #çapayıkılıyor etiketleri ile yapılan sosyal medya paylaşımlarında, hastanedeki çatlak fotoğrafları paylaşılarak hasar tespiti yapılması istendi.

BİNALAR RİSK ALTINDA

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, Çapa Tıp Fakültesi bünyesindeki binalarda oluşan hasar dikkat çekti. Okulda eğitim gören öğrenciler, görüntülerin depremden önce çekildiğini, ancak deprem sonrası çatlakların daha da büyüdüğünü söyledi. Sağlık çalışanları ve öğrenciler, binalara girmekten korktuklarını, kendilerinin de hastaların da can güvenliğinin olmadığını ifade etti.

i̇stanbul üniversitesi
i̇stanbul depremi
oturma eylemi
Yorum (2)
dr Harhat
7 yıldızlı hastaneler yaptılar ya yıkarlar Cağa'dır cerrahpaşa'dır yerine ne güzel avm konur artık. Daha ne istiyonuz ha? Yok can güvenliğiymiş, kadre gerisi yalandır.
1
Cevapla
Acilci
2016 ve 2017 yılında yeni bina ile ilgili çalışmalar duyulduğunda devleti epey bir eleştiriye maruz bırakan yine çapalılar değil miydi? Yeri gelince devleti eleştiriyoruz, iyi güzel ama iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım. Yeni binaya geçeceksiniz denince ortalığı yıkanlar, eski binada kalınca yine eylem yapmışlar. İki yüzlülük değil midir bu?
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir