Medimagazin logo

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde yeni diş hekimliği fakültesinin temeli atıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Kaynak: AA
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde yeni diş hekimliği fakültesinin temeli atıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Devlet Hastanesi arkasında bulunan alanda düzenlenen törene, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Diş hekimliği fakültelerine uygulanacak iskonto oranları belli oldu 


15 yıllık süreç içerisinde Karaman'ın köy görünümünden modern gelişmiş bir kent konumuna geldiğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Ahmet Keleşoğlu Bey Ermenek ilçesinde esnaflık yaptıktan sonra Konya'ya taşınıyor. Konya'da ticaretini geliştirdikten sonra İstanbul'a gidiyor. İstanbul'da Selçuk Ecza Deposu'nun temellerini atıyor. Bu büyüğümüz, kazandığı parayı vakfa devrederek milletimize, vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Bu çok güzel bir örnek. Vakıf bugüne kadar üç fakülte ve kültür merkezleri yaptı. Ahmet Keleşoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Vakıf yönetimi de gerçekten hizmet noktasında çalışmalarını sürdürüyor."

 


Türk Diş Hekimleri Birliği: 'Bakanlıkla görüşebildiğimiz süreçte dikkate alınmadık' 


Karaman Valisi Fahri Meral ise KMÜ'nün kurulduğu günden bugüne kadar büyük bir gelişme göstererek büyümeye devam ettiğini aktararak, "2007 yılında kurulan ve bugün itibari ile 1 milyon 660 bin metre kare kampüs alanına sahip olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kurulduğu günden bugüne kadar büyük bir gelişme göstererek içerisinde barındırdığı fakülte ve diğer birimleriyle büyümesine devam ediyor. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi'nin yapılması ile üniversite adından daha da söz ettirecek." dedi.


Mecliste üniversite kontenjanlarına tepki: Sağlık meslekleri mensupları işsiz 


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül de açılacak diş hekimliği fakültesi hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, Elvan ve beraberindekiler butonlara basarak fakültenin temeline ilk harcı attı.

Törene, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen, daire müdürleri ile davetliler katıldı. 

karamanoğlu mehmetbey üniversitesi
Yorum (2)
Berk
Beden eğitimi , resim, müzik öğretmeni olun.. Hem maaşınız fazla olur hemde riskli işiniz olmaz.. Stress yorgunluk çok, para az diş hekimliğnde
7
Cevapla
AHMET ATMANOĞLU
Her şehre üniversite, tıp fakültesi derken şimdide Diş hekimliği fakültesi açılması son trendlerden biri olmaya başladı ülkemizde. Hiç bir planlama yapılmadan her üniversiteye benzer fakülte açılmamalı. Yakında tıp ve diş hekimliği mesleklerini de bitirecekler bu gidişle.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir