Medimagazin logo

Üç bin diş hekimi mağdur: DUS yerleştirmeleri neden yapılmıyor?

DUS yerleştirme sonuçlarını alamayan diş hekimleri, ÖSYM’yi göreve çağırıyor.
Üç bin diş hekimi mağdur: DUS yerleştirmeleri neden yapılmıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dişhekimliği Uzmanlık Sınavı(DUS), 10 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları ancak altı ay sonra 26 Ocak 2018’de açıklanabildi. Yerleştirme sonuçlarını ise henüz alamadığını söyleyen üç bine yakın diş hekimi, mağdur olduklarını dile getiriyor.

 

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), kendi sayfasında yer verdiği açıklamada, üç bine yakın diş hekiminin halen duyurulmayan yerleştirme sonuçları ile yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. TDB duyuruda şu ifadelere yer verdi:

 

“Sınav sonuçlarının geç açıklanmasının ardından yerleştirme sonuçlarının da hala ilan edilmemiş olması nedeniyle yaklaşık üç bin dişhekimi mağdur olmuştur. Bu gecikmenin kişisel olarak yarattığı maddi manevi mağduriyetin yanı sıra önümüzdeki dönemde asistan eğitimi ve hizmet sunumunda da ilgili kurumlarda ek sorunlar yaşanacağı çok açıktır. Her sınav dönemi sonrasında yaşanan ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan bu yıpratıcı sürecin, kamu yararı ve hizmet gerekliliklerine uygun bir yaklaşımla kalıcı bir çözüme ulaştırılması ve ortaya çıkan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesinde ÖSYM Başkanlığını göreve çağırıyoruz.”.

 

dishekimligi uzmanlik sinavi
osym
Yorum (1)
ilaha kazimli
Dus sinavlarini kazanmak cok zorlasdirilmis.zaten senelerini vermis okumus bir doktru bu kader zor duruma sokmagin hic bir menasi yok.en azindan Turkle aileli yabanci dis doktorlarina yardimci olsalar Turkiyede calisibda cocugunu ailesini saklaya bilsin.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir