Medimagazin logo

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi rutin hasta kabulüne başladı

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında aylardır sadece acil hastalara kısıtlı hizmet sunabilen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi rutin hasta kabulüne başladı.
Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi rutin hasta kabulüne başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs önlemleri çerçevesinde Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi yaklaşık 6 aydır kısıtlı hizmet veriyordu. Normalleşmeyle birlikte haziran ayı içerisinde kısa süreli rutin hasta kabulüne başlayan fakülte, bölgedeki vaka artışının ardından tekrar acil hasta dışında hasta almayarak kısıtlı hizmet üretme kararı aldı. Bu süreçte fakültede görevli akademik personel bilimsel faaliyetlerine ağırlık verdi ve alanlarında uzman diş hekimleri ile doktora öğrencilerini mezun etti.

İHA muhabirine konuşan Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto, fakültenin güçlü akademik kadrosu ve donanımlı alt yapısıyla rutin klinik faaliyetlerine 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle tekrar başladığını belirtti. Dekan Prof. Dr. Oto, “Diş Hekimliği Fakültemiz yaklaşık 5-6 aylık süredir sadece acil hastalara hizmet üretiyordu. Haziran ayında kliniklerimizi rutin hizmete açtık ancak bölgede korona virüs pandemisindeki artışın yaşanmasıyla faaliyetlerimizi tekrar kısıtlamak durumunda kaldık. 1 Ekim itibariyle tüm kliniklerimiz yeniden sağlık hizmeti vermeye başladı. Tabi ki bu süreçte de akademik faaliyetlerimiz devam etti. Hocalarımız kendi bilimsel çalışmalarını devam ettirdi. Yeni mezun ettiğimiz uzman ve doktoralı diş hekimlerinden bazıları fakültemizde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde gerekli tüm tedbirlerimizi aldık ve sosyal mesafe kurallarına uyarak hasta alımını başlattık" dedi.

 

van yyu dis hekimligi fakultesi
Yorum (4)
Ali soyel
nasil? Vaka 1 iken kisitliya gectiniz vaka 1500 iken rutin klinik yapiyorsunuz..dogrumu anladim???
10
Cevapla
dt. osman demir
sayın dekan öncelikle siz ve bölüm başkanları hepiniz aerosollü işlemin nasıl yapılacağını gün boyu hasta bakarak gösteriniz ayrıca sosyal mesafeye kurallarına uyarak demişsiniz diş hekiminin hastaya yakın olarak yakın çalışan başka meslek söylermisiniz. öğrencilere kişisel koruyucu ekipmanları eksiksiz vermeniz önemlidir.
6
Cevapla
Fatma Yirmibeş
Pandemi sürecinde dental hizmetlerde akıllara zarar işler yapılıyor! Diş hekimliği en riskli branşlardan birisi. Aşı mı bulundu,ilaç mı bulundu ya da pandemi bitti de bizim mi haberimiz yok?
6
Cevapla
dtkry
Sevgili dekan ve diger hocalarda rutin hasta kabulu ile islem yapacaklarsa neden olmasin! Asemptomatik 1tane pozitif hastaya islem yapmalari sonucu yayilacak aerosol u ve olusacak yakin temasli hasta sayisini dusunmeden edemiyor insan.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir