Medimagazin logo

Ankara Numune Hastanesinin yeri ne olacak? Sağlık Bakanı iddialara cevap verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ankara Numune Hastanesi arazisinin bir vakıf üniversitesine devredileceği ve Sağlık Vadisi’nden bedelsiz arsa verileceği iddiaları ile ilgili “baştan aşağı gerçek dışı ve hayal ürünüdür” dedi. Sağlık Bakanı haberle ilgili hukuki işlemlerin başlatıldığını ifade etti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Ankara Numune Hastanesinin yeri ne olacak? Sağlık Bakanı iddialara cevap verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanan ve Ankara Numune Hastanesi arazisinin bir vakıf üniversitesine devredileceği iddiaları Sağlık Bakanı Koca tarafından yalanlandı. 

"Haberle ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan yazılı açıklamada Ankara Numune Hastanesi arazisinin bir vakıf üniversitesine devredileceği ve Sağlık Vadisi’nden bedelsiz arsa verileceği iddialarının gerçek dışı ve hayal ürünü olduğu ifade edildi. Fahrettin Koca açıklamasında “Şahsımı hedef alan ve tamamen karalama maksadı taşıyan bu haberle ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır.” dedi.
Sağlık Bakanı Koca açıklamasında daha önce basına verdi beyanatlarda, Ankara Numune Hastanesi binasının kamuya ait sağlık ve eğitim odaklı bir merkez olarak yeniden hizmete alınacağını net olarak belirttiğini ifade ederek şunları paylaştı:
“Bu açık ifadelere rağmen bu türden mesnetsiz iddiaların ortaya atılması siyasi etik açısından sorun olduğu kadar, gerçekliği araştırılmaksızın haber gibi sunulması da basın etiği açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

"Boşalan tarihi binaya Ankara Halk Sağlığı Başkanlığı’nın taşınması planlandı"

Yerleşke içindeki Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi halen faaliyetine devam etmektedir. Numune hastanesinden boşalan binalara geçtiğimiz hafta İl Halk Sağlığı Laboratuvarı taşınmış olup Ankara’da görevli aile hekimlerinin talep ettiği tetkikler burada yapılmaya başlanmıştır.

Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesine bağlı olarak kiralık binada hizmet veren Ahmet Andiçen Semt Polikliniği, mekân sıkıntısı yaşayan Altındağ İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yerleşkeye taşınma hazırlıkları devam etmektedir. Yerleşke içindeki mevcut Radyoterapi Merkezi, Onkoloji Hastanesine bağlanarak hizmete devam edecektir. Ankara Numune hastanesinden boşalan tarihi binaya da Ankara Halk Sağlığı Başkanlığı’nın taşınması planlanmıştır. 

Sağlık Vadisi Projemizde herhangi bir vakıf üniversitesine veya özel bir şirkete bedelsiz arsa tahsis edileceği iddiası gerçek dışıdır; her şeyden önce böyle bir işlem hukuken mümkün değildir. 
Öte yandan daha önce kamuoyuna açıklamış olduğum fakat birtakım çevreler tarafından her fırsatta siyaset malzemesi yapılmaya çalışılan durumu da bu vesileyle tekrar etmekte fayda görüyorum. Sağlık Bakanı olarak görevlendirildiğim gün itibariyle, kurucusu olduğum Medipol Üniversitesi ve Hastanesindeki görevlerimden ayrılmış bulunmaktayım.”

sağlık bakanı
numune hastanesi
fahrettin koca
Yorum (3)
bozeren
ne olacak?! beton olacak. ya AVM, ya rezidans, ya da başka rantlı beton bina! olacağı bu.
10
Cevapla
m. murat
Önce böyle inkar ederler, konu unutulunca, betoncu icraatlarına başlarlar.
7
Cevapla
Diş
Biz zabıta maaşına çalışalım birileri yolunu bulmuş :))
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir