Medimagazin logo

Bolu'da menopoz okulu açıldı

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde "Menopoz Okulu" açıldı.
Bolu'da menopoz okulu açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kamuya bağlı sağlık kuruluşunda yaşanan gelişme hakkında bilgiler aktardı.

İlde kamuya bağlı sağlık kuruluşlarının marka ve model olması yönündeki çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Tahaoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu hedefteki çalışmalarına bir yenisini daha ekledik. Kadınlar arasında korkulan, kabus olarak nitelendirilen bir durumun aslında korkulmayacak fizyolojik bir süreç olduğunu anlatmak ve toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla 'Menopoz Okulunu' hizmete açtık. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde hizmete açtığımız. Menopoz Okulu sayesinde her kadının karşılaşacağı fizyolojik ve doğal bir dönem olan menopoz döneminde kadınların kendilerini sağlıklı ve mutlu hissetmelerini amaçlıyoruz."

Tahaoğlu, açıklamalarının devamında, kadınlarda 40-48 yaş dilimi menopoz öncesi, 48-53 yaş dilimi menopoz dönemi ve 53 yaş sonrası da menopoz sonrası dönem olarak değerlendirildiğini belirterek, Menopoz Okulu'nda kadınlara verilecek eğitimin ayrıntıları hakkında da bilgiler verdi.

Tahaoğlu, okula gelen kadınların, menopoz, menopoz döneminde karşılaşılan sorunlar ve fizyolojik değişiklikler, menopoz döneminde yapılması gereken testler ve hormon tedavileri, menopoz dönemindeki tedavi yöntemleri, menopoz döneminde görülen kemik erimesi ile baş etme yöntemleri ve menopozda nasıl beslenilmesi gerektiği konularında bilgi sahibi olacağını kaydetti.

Kasım ayında eğitime başlayacak okulda, katılımcı kadınların 10'ar kişilik sınıflarda eğitim alacağını belirten Tahaoğlu, eğitimlerin doktor, ebe ve hemşirelerden oluşan sağlık görevlileri tarafından verileceğini bildirdi.

menopoz okulu
bolu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir