Medimagazin logo

Diş hekimleri olarak üvey evlat olmak istemiyoruz

22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü kutlayan Diş Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Murat Özçelik, Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığı ile ilgili uygulamalarını eleştirdi. “Diş hekimleri olarak bizler hükümet gözünde üvey evlat olmak istemiyoruz” diyen Özçelik, özelde çalışan diş hekimlerinden de hizmet satın almasını istedi.
Kaynak: http://www.haberalanya.com.tr
Diş hekimleri olarak üvey evlat olmak istemiyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diş Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Murat Özçelik, Diş Hekimleri Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. 22 Kasım’ı da içine alan haftayı Ağız Diş Sağlığı Haftası, 22 Kasım’ı ise Diş Hekimleri Günü olarak kutladıklarını belirten Özçelik, toplumda insanların kaliteli yaşamı için ağız ve diş sağlığına çok önem vermesi gerektiğini vurguladı. Periyodik olarak vatandaşların diş hekimine giderek ağız ve diş sağlığını koruyucu tedbir ve tedaviler yaptırarak diş hastalıklarının önüne geçebilmesi gerektiğini söyleyen Özçelik,  “Böylece daha sağlıklı nesiller yetişebilir. Ağız ve diş hastalıkları diğer organları özellikle eklemler, böbrek, kalp gibi hayati organları tehdit ederek ciddi rahatsızlıklar verebilir. Çok kolay ve basit tedbirlerle diş fırçalama, düzenli diş hekimine gitme alışkanlığı kazanarak bunların önüne geçebiliriz” dedi. 

‘ÇAĞDIŞI KALİTESİZ HİZMET’

Diş hekimlerinin, diş hekimliği mesleği büyük sıkıntılarla geçmekte olduğu söyleyen Özçelik, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızın ağız diş sağlığı hizmetini doğru bir şekilde alamaması halkımızı da sıkıntıya sokmaktadır. Maalesef Sağlık Bakanlığı’nın yanlış yönetimi halkımızla diş hekimlerini buluşturamamaktadır. SGK mensubu vatandaşlarımız eczanelerden, özel hastanelerde, göz, kulak, kalp gibi tüm vücudu ilgilendiren rahatsızlıklarda dışardan hizmet alımına yönlendirilmektedir. Sadece Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili hizmetler alınmamaktadır. Sağlık Bakanlığı çıkarmış olduğu performans sistemiyle diş hekimine ‘Ne kadar hasta bakarsa o kadar prim’ verilmek suretiyle çağdışı kalitesiz bir hizmeti teşvik etmektedir”  

‘SAĞLIK BAKANLIĞI GÖREVE’

ADSM’lerde meslektaşlarımıza günde 70-80 hasta bakmaya zorlanmaktadır. Açtığı yüzlerce ADSM ile hem devleti zarara sokan hem halkın sağlığı ile oynayan Sağlık Bakanlığı aynı zamanda en kaliteli hizmeti veren özel diş hekimi muayenehanelerini yok etmek istemektedir. Buradan Sağlık Bakanlığı ve hükümete sesleniyorum. Demokrasi adına vicdani reddi kamuoyuna anlatıp, iknaya çalışanlar asıl demokrasinin insanların özgürce, medeni bir şekilde istedikleri yerde ağız ve diş tedavilerinin yapılmasının önündeki engelin kaldırılması olduğunu görmelidir. Diş hekimleri olarak bizler hükümet gözünde üvey evlat olmak istemiyoruz. SGK’nın diğer özel sağlık kuruluşlarından hizmet satın aldığı gibi özelde çalışan diş hekimlerinden de hizmet satın almasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’nı ve hükümeti göreve çağırıyoruz. Bu vesile ile bütün meslektaşlarımın Diş Hekimleri Günü’nü kutluyorum.”
diş
hekimleri
olarak
üvey
evlat
olmak
istemiyoruz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir