Medimagazin logo

Doktoru darbedenler tutuklandı: 'O kişilerin tutuklandığını öğrenince çok sevindim'

İzmir'in Bornova ilçesinde, aile sağlığı merkezinde doktor ve kavgayı ayırmaya çalışan öğretmeni darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.
Kaynak: AA
Doktoru darbedenler tutuklandı: 'O kişilerin tutuklandığını öğrenince çok sevindim'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


 Mevlana Mahallesi'ndeki Yunus Emre Aile Sağlık Merkezinde aile hekimi Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ve kavgayı ayırmak isteyen öğretmen Ali Türk'ü darp ettikleri iddiasıyla geçen cuma gözaltına alınan şüpheliler Mehmet Y, Müslüm Y, Mürşit Y, ve Muharrem Y'nin işlemleri tamamlandı. 

Adliyeye sevk edildikten sonra Seçim Kanunu gereği savcılıkça cumartesi günü salıverilen zanlılar, İl Sağlık Müdürlüğü, sendikalar ve meslek kuruluşlarının kararın tekrar değerlendirilmesi için başvurması üzerine bugün yine gözaltına alındı. 

 


Doktora saldırı anı güvenlik kamerasında: İl Sağlık Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu 


Mahkemeye çıkartılan zanlılar, "kamu çalışanını silahla ve kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde yaralama" suçlarından tutuklandı. 

 "O kişilerin tutuklandığını öğrenince çok sevindim"

Saldırıya uğrayan aile hekimi Yoğurtçuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "O kişilerin tutuklandığını öğrenince çok sevindim. Umarım adalet yerin bulur .Sağlık çalışanları saldırıya maruz kalmaz. Sağlık Bakanlığımız  da olayın takipçisi oldu, yanımda olan herkese  teşekkür ederim." dedi.

 Yoğurtçuoğlu'nun avukatı Mithat Kara da sağlık çalışanlarına şiddetin, son yıllarda hekimlerin öldürülmesine kadar varan üzücü boyutlara ulaştığını söyledi.


Hastayı görmeden ilaç yazmayan doktoru 10 kişi darp etti! 


Sağlıkta şiddet konusunda son yıllarda yapılan düzenlemelerin, şiddetin önlenmesi konusunda yeterli olmadığını savunan Kara, "Sağlık çalışanına yönelik kasten yaralama suçu tutuklama sebebi olarak düzenlendi. Bu karar, yasanın uygulanması açısından önemli bir karar oldu. Yasal düzenlemeler, şiddetin önlenmesi konusunda tek başına yeterli değildir. Bu konuya bütüncül yaklaşılmalı, sağlık alanındaki temel sorunların çözülmesi için iyi niyetli bir çaba içine girilmelidir." diye konuştu.

Olay

Yunus Emre Aile Sağlık Merkezinde 29 Mart'ta, doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu, hasta kocası için ilaç yazdırmak isteyen B.K. adlı kadının bu teklifini kabul etmemişti. 

Bir süre sonra sağlık merkezine gelen B.K'nin kocası M.Y. ve yanındakiler, Yoğurtçuoğlu ve kavgayı ayırmak isteyen öğretmen Ali Türk'ü darbetmiş, olay sonrası 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.

sağlıkta şiddet
nuri ersoy yoğurtçuoğlu
aile hekimi
Yorum (1)
Ayse
Malesef uzmanlık eğitimleri hocaların keyfine göre veriliyor. Butun sistem hekim aleyhine çalışıyor. Mesleğine aşık hekimler dahi malesef tükenmiş depresyonda
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir