Medimagazin logo

Fizyoterapistlik mesleğine de ilgi artıyor

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Bülent Elbasan, fizyoterapistlik mesleğine ilginin her geçen gün arttığını bildirdi.
Fizyoterapistlik mesleğine de ilgi artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HATAY-Elbasan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Yerleşkesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen ''13. Fizyoterapide Gelişmeler Sempozyumu''nun açılışında yaptığı konuşmada, faaliyet alanı giderek artan fizyoterapistlik mesleğinde yeni yöntem, teknoloji ve uygulamaları tartıştıkları bu tür sempozyumların önemine dikkati çekti.


     Türkiye'de fizyoterapiste duyulan ihtiyacın yanı sıra fizyoterapistlik mesleğine de ilginin her geçen gün arttığına dikkati çeken Elbasan, ''Fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerine nöroloji, ortopedi, pediatri, onkoloji, göğüs hastalıkları, sporcu sağlığı gibi çeşitli alanlarda ihtiyaç duyuluyor. Hedefimiz mesleğimize olan bu ilgiyi daha da arttırıp, sahip olduğumuz anahtarı en iyi şekilde kullanmak'' diye konuştu.


     Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gül Şener de 20 üniversitede fizyoterapi bölümü bulunduğunu, bu sayının her geçen gün daha da arttığını söyledi.


     Meslekleriyle ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi açısından sempozyumların çok önemli olduğunu vurgulayan Şener, 2011 yılında fizyoterapinin Türkiye'de 50'nci yılını kutlayacaklarını kaydetti.


     MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda ise, açtıkları Fizyoterapi Yüksekokulu'nda 140 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.


     Konuşmaların ardından Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu Avrupa Temsilcisi Emma Stokes, konfederasyonları hakkında bilgi verirken, 300 binden fazla üyelerinin bulunduğunu, fizyoterapi için birleşik bir küresel ses çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.


     Sempozyumun, 9 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edeceği bildirildi.

fizyoterapistlik
mesleğine
de
ilgi
artıyor
Yorum (1)
erdem demir
Fizyoterapi bilimine ilginin artması ülkemizde fizyoterapi ve rehabilitasyon çalışmalarının da kalitesini de olumlu etkileyecektir. fizyoterapistlere özgürce çalışma fırsatının verilmesiyle halkımız bu hizmetlerden maksimum yararlanabilecektir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir