Medimagazin logo

Hastane çalışanlarından tabutlu eylem

Karabük’te, özel bir hastanenin 180 çalışanı, 7 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle tabutlu ve düdüklü eylem yaptı.
Hastane çalışanlarından tabutlu eylem
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karabük'te yıllardır hizmet veren özel bir hastanenin çalışanları, öğle saatlerinde Karabük Belediyesi önünde toplanarak hastane yönetimini protesto etti. 7 aydır ücretlerini alamadıklarını söyleyen hastane çalışanları, tabut üzerine hastane ismini yazarak ellerinde döviz ve düdüklerle eylem yaptı, çözüm bulunmasını istedi. Ellerinde, ‘Hizmet bizden, destek sizden’, ‘Avukat tutacak paramız yok’, ‘7 aydır açız’, ’Biz çalışan işsizleriz’, ’Bugün bizi görmeyenleri, yarında biz görmeyiz’ yazılı döviz ve çaldıkları düdüklerle eylem yapan hastanede çalışanları adına bir açıklama yapan İrem Saraç, 7 aydır hastane çalışanları olarak maaş alamadıklarını söyledi.


Saraç, Aralık ayında, Vali İzzettin Küçük’ün aracılığıyla hastane sahibi A.O ile görüşülerek Aralık ayı sonuna kadar hastanenin düzeleceği ve birikmiş maaşların alınacağının kendilerine iletildiğini belirtti.
Ocak ayında A.O’nun hastaneye yaptığı ziyaret sonrası maaşların 1-5 Şubat arası mutlaka yatacağı ve her şeyin düzeleceğinin belirtildiğini anlatan Saraç, şöyle konuştu: "Düzelmediği takdirde hastanenin kapatılacağı, birikmiş maaşlarımızla birlikte tüm hakkımızın verileceği söylenmişti. 4 Şubat tarihinde normal mesaimize geldiğimizde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu öğrendik. Yöneticiler tarafından sürecin belirsiz olması ve tarafımıza tatmin edici bir açıklama yapılmaması sebebiyle, 4 Şubat ve 8 Şubat tarihleri arasında idari izinli sayıldık. Avukat tutacak maddi gücümüz olmadığı için bekleyişimiz sürüyor. Biz, aylardır sabırla, Karabük halkına malolmuş hastanemizin faaliyetini ayakta tutmak adına çabalıyoruz. Bu konuda ne siyasiler ne de yöneticilerden hiçbir destek almaksızın hastanemizin faaliyetinin devamı için uğraşıyoruz.”


CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Erdal Demir de, hastane çalışanlarına destek vererek, ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.
Grup bir süre eylem yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

hastane
çalışanlarından
tabutlu
eylem
Yorum (6)
Frankie Bellevan
sağlık emekçisi kardeşlerime sabır diliyorum. allah yardımcıları olsun. hele de okulların tekrar açıldığı şu dönemde. ruhen bitmiş,çıkar ve menfaati herşeyin üstünde tutan bir ülkede yaşamanın bedeli. vebal kimin?
0
Cevapla
uhg mağduru
Binlerce çalışan mağdur oldu. Hukuk her zaman olduğu olduğu gibi haklının değil güçlünün yanında. Mahkemeye başvursan iki yılda sonuçlanıyor. Fakat kimler tarafından yapıldığı malum ticaret kanunları sayesinde içleri boşaltılan şirketten kimse alacağını tahsil edemiyor. Bu hastaneler aktif çalıştığı halde, hastalardan alınan, sigorta şirketlerinden ve SGK'dan gelen paralar nereye gitti acaba. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ne iş yapar, tabip odaları niçin var. Mağdur olan insanların yanında hiçbir kurum yok. Çalışanların aylarca maaşları ödenmiyor ve kimsenin kılı kıpırdamıyor. Sadece işverenin insafına(!) kalmış durumdalar. Ey devlet ! Duy sesimizi ! Binlerce sağlık çalışanı mağdur ediliyor. Birileri bir şey yapsın. Ey sağlık çalışanları bu haberleri duyun ve duyurun. Bu gün bizim başımıza gelen yapanların yanına kalırsa emin ol yarın senin de başına gelecek.
0
Cevapla
can akın
hastadan fark alan özel hastaneye ceza var.. ama doktora maaş ödemeyen hastaneye hiçbir yaptırım yook..
0
Cevapla
s su
1-devlet hastanelerindeki gibi maaşları devlet ödemeli 2-2004 ten beri yapılmayan sut zamları yapılmalı 3-yoksa çoğu özel hastane batacak 4-batmandaki gibi özel hastaneleri devlet alırsa da en az üç katı fiyatına hizmet maliyeti olacak
0
Cevapla
ALİ CANKURT
ÖZEL HASTANENİN ZARAR ETMESİ TÜRKİYENİN ŞU DURUMUNDA ÇOK ZOR..HASTAYA FATURA VERME,,KAFANA GÖRE FARK AL,,AHLAK YOKSUNU BAZI DOKTOR ARKADAŞLAR HASTAYI İSTEDİĞİ GİBİ MANÜPLE EDSİN,,SGK İLE EL ALTINDAN Bİ ŞEKİLDE ANLAŞ,,DÜRÜST DOKTORLARI CİRO BASKISIYLA ÜÇKAĞIDA ZORLA..HASTANE BATIYORSA KÖTÜ(AHLAKLI:)) YÖNETİMDİR..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir