Medimagazin logo

İnsülin dahil tüm enjeksiyonları kaldırabilecek bir teknoloji geliştirildi

İnsülin dozlarını midede enjekte edebilcek bir kapsül geliştirildi. Yeni geliştirilen kapsül tip 1 diabetki hastaların dışında tüm enjeksiyonlarda kullanılabilir
İnsülin dahil tüm enjeksiyonları kaldırabilecek bir teknoloji geliştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Massachusetts Institute of Technology (MIT) liderliğindeki bir araştırma ekibi, ağızdan insülin dozları vermek için kullanılabilecek bir ilaç kapsülü geliştirdi. oral alınan bu kapsül  Tip 1 diyabetli hastaların her gün almak zorunda oldukları enjeksiyonları gereksiz kılabilir.

Bir yaban mersinin büyüklüğündeki iğne içeren kapsül, mideye ulaştıktan sonra insülin salgılıyor. Kapsüldeki enjeksiyon iğnesi mide duvarına yapışacak şekilde tasarlanmış. Ağrı reseptörü olmayan mide duvarına yapışan iğne ile enjeksiyon yapılıyor. Hayvanlarda yapılan testlerde araştırmacılar, kan şekerini cilt yoluyla verilen enjeksiyonlarla üretilen seviyelere göre daha düşük seviyelere indirmek için yeterli insülin sağlayabileceklerini gösterdi. Ayrıca, cihazın diğer protein ilaçlarını vermek için uyarlanabileceği gösterildi.

MIT araştırmacısı David H. Koch Enstitüsü Profesörü Robert Langer, “Bu yeni kapsül türü bir gün diyabetik hastalara ve belki daha sonrada sadece enjeksiyon veya infüzyonla verilebilecek tedavilere ihtiyaç duyan herkese yardımcı olabilir ” dedi. 

 

 

tıp teknolojisi
oral insülin
ağızdan insülin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir