Medimagazin logo

Özel hastanelere lisans, açık artırma yerine kurayla

Yapılan kanun değişikliğiyle özel hastanelere faaliyet izni ya da yeni birim açılması için lisanslar artık açık artırmayla değil kurayla verilecek
Özel hastanelere lisans, açık artırma yerine kurayla
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA - Yapılan kanun değişikliğiyle özel hastanelere faaliyet izni ya da yeni birim açılması için lisanslar artık açık artırmayla değil kurayla verilecek.

Yapılan yasa değişikliğiyle Sağlık Bakanlığının teşkilat yapısını yeniden düzenleyen 663 sayılı kanun hükmünde kararnamenin, Bakanlığın planlaması çerçevesinde yeni özel hastane ya da birim açılması için lisansların açık artırmayla belirlenecek bedel karşılığında verilmesine ilişkin hükmü yürürlükten kaldırıldı.

Düzenlemeye ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, özel hastane veya buralarda yeni ünite açılması için lisansların, ülke kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla yapılan planlamalar çerçevesinde verildiğini söyledi.

Çok talep bulunması ve eşitler arasında dağıtımın adaletli sağlanması amacıyla lisans uygulaması getirildiğini, çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle de bu lisansların bedellerinin açık artırma usulüyle belirlenmesinin öngörüldüğünü anımsatan Şencan, şu bilgileri aktardı:

"Bununla ilgili uygulamaları Sağlık Bakanlığının yürütmesi planlanmıştı ancak bugüne kadar tartışmalar sona ermedi. Lisansların açık artırmayla verilmesi, maliyet olarak sağlık hizmetine yansıyacağı için bu usulden vazgeçildi. Bundan sonra lisanslar eskiden olduğu gibi eşitler arasında çekilecek kurayla belirlenecek."

özel
hastanelere
lisans
açık
artırma
yerine
kura
Yorum (2)
osman adıgüzel
Makul yolu tercih ettiğiniz için teşekkürler olması gerekende buydu birtakım yanlış anlaşılmaların önü tıkanmış oldu
0
Cevapla
İrfan Sevinç
Talipliler arasından, kurayı kazanan talihli hastane veya tıp merkezi açabilecek öyle mi? Bu mudur ileri demokrasi, bu mudur ileri teşebbüs hürriyeti... Başka sağlık kuruluşlarının açılmasına ihtiyaç yok öyle mi? Hiç özel laboratuvarı olmayan iller, ilçeler var. Ama ne önemi var... S.B.lığında ileri planlama var... Kaynaklar ekonomik kullanılacak öyle mi? Laboratuvar uzmanlarını sağlığın patronlarına ucuz işçi haline getirdiniz. Bu mudur ? Hani Anayasanın 48.nci maddesi, hani özel teşebbüs hürriyeti? Laboratuvar uzmanları muayenehane mi açacak ? Allah aşkına, çekin elinizi teşebbüs hürriyetimizden... Siz kendi yatırımlarınızı planlayın, lütfen...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir