Medimagazin logo

Prof. Dr. Özcan: Ne öğrendiysem Türkiye'de öğrendim

Kendi alanında dünyada "Yılın En Seçkin Bilim İnsanı" seçilen Zürih Üniversitesi Dental Materyaller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özcan, "Ne öğrendiysem Türkiye'de öğrendim, Türkiye'nin eğitimi kesinlikle Avrupa'nın gerisinde değil." dedi.
Prof. Dr. Özcan: Ne öğrendiysem Türkiye'de öğrendim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diş hekimliği alanında dünyanın en önemli organizasyonu olarak bilinen Uluslararası Diş Araştırmaları Birliğince (IADR) kendi alanında "Yılın En Seçkin Bilim İnsanı" seçilen İsviçre'nin Zürih Üniversitesi Diş Hekimliği Malzemeleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mutlu Özcan, "Ne öğrendiysem Türkiye'de öğrendim, Türkiye'nin eğitimi kesinlikle Avrupa'nın gerisinde değil. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum." dedi

Başarısıyla Avrupa'daki gurbetçilerin gururu olan Özcan, kariyeri ve kendisine layık görülen ödüle ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ödül haberini Uluslararası Diş Araştırmaları Birliğinden (International Association for Dental Research) kendisine gönderilen bir elektronik postayla öğrendiğini belirten Özcan, kariyerinde daha önce de pek çok ödül ve ünvan kazandığını ama bu ödülün anlamının farklı oldugunu söyledi

Diş hekimliğinde biyomalzemeler alanında yaptığı çalışmalardan dolayı, "Yılın En Seçkin Bilim İnsanı" seçildiğini anlatan Özcan, kariyerinde hakemli dergilerde yayınlanmış 450 kadar makalesi olduğunu belirtti. Özcan, "Bu son aldığım ödülün yeri elbette öncekilere göre ayrı. Çünkü dünyada diş hekimliği alanında birçok kurum olmasına rağmen IADR bunların arasında en bilimseli kabul ediliyor. Böyle bir kurumdan bu ödülü almak çok daha anlamlı." ifadelerini kullandı.

"Türk meslektaşlarım kendilerine güvensin"

Özcan, kariyerinde geldiği noktanın büyük bir kısmını Turkiye'de aldığı eğitim ve klinik tecrübesine borçlu olduğunun altını çizdi. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olduğunu belirten Özcan, "Ne öğrendiysem Türkiye'de öğrendim, Türkiye'nin eğitimi kesinlikle Avrupa'nın gerisinde değil. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Dolayısıyla Türk meslektaşlarımın kendilerine güvenmelerini istiyorum." diye konuştu.

Ödülü kazanmasının ardından en büyük desteği yine Türkiye'den gördüğünü vurgulayan Özcan, "Ödülü almam Türk gençlerine güven verdi. Bu tip başarıların Türk meslektaşlarımızı motive edeceğini umuyor, daha da üstün basarılara imza atmalarını diliyorum." dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki ExCel London Convention Center'da 25 Temmuz'da yapılacak törenle ödülü takdim edilecek Özcan, bu tip ödüllerin mesleğin sonuna gelmiş veya emekli olan bilim insanlarına verildiğini belirterek, ödülü 48 yaşında almanın kendisi için sürpriz olduğunu vurguladı.

Kariyeri başarılarla dolu

Özcan, 1993'te Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl, aynı fakültede Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak kariyerine başladı. 1997-1999 yılları arasında Köln Üniversitesinde doktorasını yaptı. 1999'da Marmara Diş Hekimliği Fakültesinde yardımcı doçent oldu.

Özcan, Türkiye'den sonra, Almanya, Finlandiya, Norveç, Hollanda ve İsviçre'de çalışmalarına devam etti.

2000'li yıllarda uluslararası kongrelerde ödüller kazandı ve Turku (Finlandiya) Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Biyomateryal Kürsüsü ve Oslo'da (Norveç) NIOM Araştırma Enstitüsüne misafir araştırmacı olarak davet edildi. 2002'de Groningen (Hollanda) Üniversitesinden teklif aldı. Aynı yıl Türkiye'de doçentlik unvanını kazandı. Groningen Üniversitesinde 2003 yılında PhD sini tamamladıktan sonra, 2007 yılında aynı fakültede profesör oldu. 2009'da Zürih Üniversitesinde görev yapmaya başladı. Halen bu üniversitede Diş Hekimliği Malzemeleri Bölümü Başkanı olarak protez kürsüsünde çalışıyor.

Bunların dışında, Brezilya'da üç üniversitede (Sao Paolo, Juiz de Fore ve Natal Üniversitesi), İspanya'da Madrid Üniversitesi, Hong Kong Üniversitesi, Türkiye'de Medipol Üniversitesi ve ABD'de Florida Üniversitesinde misafir profesör olan Özcan, Türkiye ve dünyadan çeşitli üniversitelerle ortak bilimsel çalışmalarına devam ediyor.

prof. dr. mutlu ozcan
dis hekimligi
Yorum (8)
Hamit
Ciddi anlamda bilmediğim için soruyorum, diş hekimliğinde ne ilerlemesi olmuş, katı sabundan değil de sıvı sabundan mı diş yapmışlar, yıllardır aynı diş hekimliği..
25
Cevapla
aydin sinal
cok ciddi olarak soruyorum:dis hekimligi dental materyalleri nedir? bölümün ve baskanin vazifesi neyi kapsar? zurih üni.gibi avrupanin en önde gelen bir saglik kurulusunda sayin profosörün basarisi gurur verici,yalniz neyin ne oldugunu bilerek gurur duyalim.
15
Cevapla
A
Sayın aydın sinal, zaten doktor olmadığını çoktan anladığımız için hiçbgir sorunu cahilce bulmuyoruz ve çok ciddi sorduğunu anlıyoruz gerçekten. Saygılarımla
23
Cevapla
aydin sinal
benim gibi dental research bilgisi olmayan adama tabiki ahaliye "Ayse kizimiz olimpiyatlarda curling de madalya kazandi" demis gibi olur,ikisinide cahillere anlatmak lazim diye düsünürüm,haksizmiyim.
14
Cevapla
Esra
Aşağıda gördüğüm bir yorum o kadar saçma geldi ki yazmadan edemedim. Yıllardır gelişmeyen meslek olarak tanımlamış. içinde olmayan birinin asla bilemeyeceği şeyler bunlar. Bilginizin olmadığı konularda atıp tutmasanız her şey daha güzel olacak. Hemen konuya açıklık getiriyorum. Bilakis hala gelişmekte olan meslek. Dişin çekildiği aletin adı davye ve her diş için farklı şekil, büyüklükte olanları mevcut. protezlerde eski usul şeylerin çoğu yenilendi. Implant üstü protez uygulanarak pekçok hasta total protez belasından kurtarılıyor. Hani şu konuşurken düşen damaklar var ya artık onlar tarihe karışıcak. Ki mutlaka total olan hastaya da implant destekli çıtçıt yapılarak sabitleme uygulanabiliyor. Önceden kullanılan metal destekli kaplamalar yerine artık zirkonyum alt yapılı porselenler var. Metal alerjisi olan hasta için metal alt yapısız protezler var ve meyalin verdiği yeşimlimsi gri renkler de yok. Sağlıklı gülüşler var. Ayrıca bu sabit protezlerin yapıştırılması esnasında kullanılan simanlarda da büyük yenilikler var. Bis-gem kullanılarak yapıştırma işlemi hemen sertleşen bir materyal ile sizi saatlerce yemek yiyememekten de kurtarmış durumda. Dişlerinizdeki çapraşıklıktan rahatsızsanız bu lamine adı verilen saf porselenlerle doğal diş yapısı çok bozulmadan, takma tırnak misali doğal dişlerden ayrılamayan protezlerle giderilebilir. Lazer kesim ile diş eti dantel formunuz tek seansta düzeltilir ve büstiriye oranla bu tedavi de iyileşme süresi daha kısa. Diş eti hemen kendini topluyor. Diş çürümesine gelecek olursak iyi bir hijyen sağlamayıp fırçalamadığınız, Dişipi kullanmadığınız dişleriniz çürümeye mahkum. Siz istiyorsunuz ki hiç çürümesin. İmkansız. çok iyi temizlediğiniz dişlerde bile tartar (rutin diş taşı temizletenler bilir cavitronlarla birlikte el aletlerine de veda edildi, her şey daha kolay daha hızlı) birikip periodontal sorunlara yol açarken hayal ettiğiniz ütopya baya komikmiş, iyi güldüm. Araştırmadan, bilmeden yorum yazmaktan vazgeçin artık.
26
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir