Medimagazin logo

Sağlık Bakanı açıkladı: Eş tayinlerinde kıdem şartı aranmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğindeki değişiklilerle alakalı Bakan Koca yazılı açıklama yaptı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı açıkladı: Eş tayinlerinde kıdem şartı aranmayacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle alakalı detayları paylaştı. Hangi alanda değişiklikler yapıldığına dair yazılı açıklama şöyle;

Sağlık çalışanlarımızın bize en çok talep ilettikleri konulardan biri olan eşlerin görev yeri değişikliği taleplerinde kıdem şartını kaldırdık. Böylece, kurum içi naklen tayin ile yer değişikliği yapılan personelin eşine grup ve kıdem şartı aranmaksızın tayin olanağı getirmiş olduk.


Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik


Eşi kamu görevlisi olmayan stratejik personelin (tabip, uzman tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacılar) aile birliği mazeretine bağlı tayin talebinde bulunabilmesi için atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde bin 140 gün olan sosyal güvenlik primi şartını son beş yıl içinde bin 140 gün olarak revize ettik.

Ayrıca yönetmelik değişikliği ile branşında eğitim kliniği bulunan eğitim araştırma hastanelerine atanma talebinde bulunan uzman tabip ile uzman diş tabiplerinin başvurusu için yabancı dil şartını kaldırdık.

Yapılan düzenlemelerin personelimize hayırlı olmasını dilerim.

atama ve yer degistirme yonetmeligi
fahrettin koca
kidem sarti
prim
Yorum (4)
Dtkry
Esimde bende saglik bakanliginin personeliyiz. Birimiz sozlesmeli digeride stratejk personel diye es durumu atamasina izin verilmiyor. 16 aydir ayriyiz arada 1000km mesafe var.Dava actik hala bekliyoruz sonuclanacakta ne karar cikacak.Nerde anayasadaki aile birligi kutsalligi nerde calisan mutlulugu? 30yas altindaki gencler evlenip ayri kaldiktan sonra evlenmesinler daha iyi. Hesabi ahirette elbet..
64
Cevapla
agal
insanları kandırmayın. görev yeri değişikliğinde kıdemi kaldırdık dediler. ancak hiçbir değişiklik stratejik personeli kapsamıyor.. hatta stratejik personele yeni kısıtlamalar getiriyor.(eşi başka kurumda olanlar için) zaten stratejik olmayan personellerin böyle bir sıkıntısı yoktu ki.. onlar bir şekilde iller arası geçiş yapabiliyordu(eş,eğitim vs.)bu arada iller arası atama sayısı da 3'den 2'ye düşürüldü.. bakan a habervari bir açıklamada bulunmuş biraz..
51
Cevapla
dr erol
Takipçisi olacağım ama şuanda takip etmiyorum.. bir gün evlenirsek
5
Cevapla
mecburi
Eş durumu ve sağlık mazeret atamalarında sonuç duyurusunda eskiden kabul ve ret gerekçesi yazardı artık yazmıyor.Kim neye göre kabul veya ret aldı bilen yok. Başta mecburi hizmet olmak üzere atamalarda en büyük sorun torpildir. Kurum ici atamada 20-30 bin puanla tercih edilen kadrolar torpillilere ''mecburi'' hizmete açılıyor bir çok kadro bu şekilde doldurulunca kurum içi atamada tercih edilebilecek yer sayısı çok azalıyor. Mecburi hizmet çıkış amacına uygun sadece 5.6. bölgede yapılmalıdır.
38
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir