Medimagazin logo

Siirt'te 62 doktora sözleşme hakkı verildi

Siirt’te görev yapan uzman hekimlerin sözleşmeli statüye geçmesiyle ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın girişimleriyle 62 uzman hekime sözleşme hakkı tanındı.
Siirt'te 62 doktora sözleşme hakkı verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aktay, Siirt'te görev yapan uzman hekimlerin en büyük taleplerinin kendileriyle sözleşme yapılması ile alakalı olduğunu söyledi.

Sözleşmeli kadronun bazı bölümlere verilirken bazı bölümlere hiç verilmediğini belirten Aktay, aynı hastanede aynı şartlarda bir branşın tüm hekimleri bu kadrodan faydalanırken diğer branşın hekimlerinin hiçbiri bu kadroyu alamadığını belirtti.

Bunun da çeşitli huzursuzluklara neden olduğunu aktaran Aktay şunları kaydetti:

"Çalışma birlik ve beraberliğine büyük zarar veren bu uygulamanın iyileştirilmesi için Sağlık Bakanlığımız nezdinde bir takım girişimlerimiz oldu. Yaptığımız bu görüşmeler olumlu netice verdi ve talep edilen sözleşme hakkı doktorlarımıza tanındı.

Daha önceki çalışmalarımızda 58 doktorumuza sözleşme hakkı sağlamıştık. Şimdi de 62 uzman hekimimizle daha sözleşme yapılacak. Bu çalışmayla sözleşmeli uzman hekim kadromuz 120’ye yükseldi. Böylece uzman hekimlerimizin mali hakları korunarak Siirt’te daha fazla görev yapmalarını sağlamış bulunuyoruz.

İlimiz ve sağlık çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kentte sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."
 

sözleşmeli hekim
siirt
yasin aktay
Yorum (2)
uz.dr.
3 yıl Şırnak ta mecburi hizmet yaptım.Tam bizim başladığım dönmede sözleşme hakkı kaldırlıldı bizden bir kaç ay önce göreve başlayanlar sözleşmeye gecerken biz gecemedik tüm zorlukların yanında maddi kaybımızda çok oldu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi ( ihtiyaç olmadığı halde PDC fazlası olarak atandım) ortalamadan döner bile alamadım aldigim döner 500-600 Tl idi.Torpilli arkadaşım yaşadığı şehri dahi degistirmezken ( adrese teslim kadro ile mecburi hizmet yapti) ben onun yari ücretine Şirnak ta calistim.Gecmise dönük bu hak kaybımız telafi edilecek mi sayın genel başkan yardımcısı...
8
Cevapla
remzi
kayıtsız olun tüm memurlar yakında sözleşmeli olacak...ÜZÜLMEYİN.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir