Medimagazin logo

TDB: 3 bin civarında diş hekimi atama bekliyor

Türk Dişhekimleri Birliği dişhekimlerinin istatistiksel verilerini paylaştı, ortaya çıkan tabloya dikkat çekti
TDB: 3 bin civarında diş hekimi atama bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - "Dişhekimlerinin atamalarının yapılmaması istihdam istikrarsızlığının göstergesidir" şiarıyla genel merkezlerinde basın açıklaması düzenleyen TDB, son 10 yılda açılan dişhekimliği fakültesi ve öğrenci kontenjanlarına dikkat çekti, artışın ilerisi için kaygı verici olduğunu söyledi.

Verilere göre, geçmiş 10 yıllık süreçte dişhekimligi fakülte sayısı 29'dan 92'ye çıktı. Öğrenci kontenjan sayısı ise bin 611'den 6 bin 421 oldu. Yani 10 yıllık süreçte 6 katı kontenjan artışı yaşanmışdı.

TÜIK tahminlerine göre ise 2028 yılında Türkiye'de dişhekimi sayısı 91 bin 383'e yükselecekken dişhekimi başına düşen kişi sayısı da 970 olacak.

Verileri paylaşan Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Atilla Ataç, ataması yapılmayan 3 binin üzerindeki diş hekimi için bir an evvel önlem alınmasını belirterek yeni fakülte açılmaması, mevcut fakültelerin eğitimlerinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ataç Türkiye'de diş hekimine gitme oranının Avrupa'dan 5 kat az olduğunu söyleyerek " kontenjan arttırımına, yeni fakülte açmaya ihtiyaç mı var" dedi.

"Okurken farkında değildim"

Basın açıklamasında yer alan ve atama bekleyen 2019 ylı diş hekimliği mezunu Rabia Yücel, okurken atama sorununun farkında olmadığını belirterek " ses çıkarmamak demek durumu kabul etmek demek, devlete atanamıyoruz kadro çok az. Özelde ise durum içler acısı. Çok düşük fiyatlarla çok uzun çalışma süresi isteniyor" dedi.

tdb
dishekimligi
tuik
prof. dr. atilla atac
rabia yucel
Yorum (1)
Berk Hakyemez
Konuya şu yönden bakarsak mesleğin bu ülkede bittiğini anlarsınız. Menlekette Diş teknisyenleri suriyeli dis hekimi calistirip Türk hastaya bakıyor, Adsm ler de devlet Turk hekimlere suriyeli hastalari dayatıyor. Adsm ler de durum içler acısı.Dunyanin hic bir ulkesinde(ırak filistin pakistan dahil)diş hekimi tedavileri bu kadar ucuz değil.
47
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir