Medimagazin logo

Tıp Fakültesinde asistanlara ilk kez 'online' sınav yapıldı

Ülke genelindeki 18 eğitim ve araştırma hastanesindeki Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'nın uzmanlık öğrencisi 140 hekim, uzaktan eğitim programı kullanılarak ilk kez online sınava girdi
Kaynak: AA
Tıp Fakültesinde asistanlara ilk kez 'online' sınav yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tıp Fakültesine bağlı ülke genelindeki 18 eğitim ve araştırma hastanesindeki Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'nın uzmanlık öğrencisi 140 hekim, uzaktan eğitim programı kullanılarak ilk kez online sınava girdi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Kayseri gibi illerdeki 18 eğitim ve araştırma hastanelerindeki Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalının uzmanlık öğrencisi 140 hekimin aynı anda katıldığı online sınav yapıldı.

Uzaktan eğitim programı kullanılarak gerçekleştirilen online sınavın soruları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon branşının müfredatına göre hazırlandı.

Her yıl için farklı sorular
Sınava, tıpta uzmanlık eğitimine başlayan ilk yıl, ikinci yıl, üçüncü yıl ve dördüncü yıl asistanları farklı sorulardan girdi.

SBÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı tarafından ilk kez uygulanan online sınav, uzmanlık öğrencileri tarafından heyecan ve memnuniyetle karşılandı. Uzmanlık öğrencisi hekimler, üniversitenin bu sınav sisteminin eğitimlerinde çok önemli ve faydalı olduğunu vurguladı.

"Sınavlar aynı zamanda motivasyondur"
SBÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Öneş, üniversitenin misyonu gereği nitelikli insan ve toplum yaşam kalitesini artıracak uzman hekimlerin yetiştirilmesi için eğitimin kalitesi ve objektif değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Bilimsel yarışta hekimlerin kendilerini değerlendirebilmeleri ve eksiklerini öğrenerek mükemmeli yakalama gayreti içinde olmalarında sınavların önemine işaret eden Öneş, "Sınavlar aynı zamanda motivasyondur. Objektif yapılan sınavlar eğitimin değerlendirilmesi olduğu gibi aynı zamanda eğitimin önemli parçasıdır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi bilimde çıtayı yükseltmek için zorları başarmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

sağlık bilimleri üniversitesi
tus
asistan
Yorum (4)
uz
asistanlar merkezi sınavla uzmnlık almalı .böylece klinik şeflerinin asistan bitirme sınavını baskı aracı olarak kullanması son bulur.
4
Cevapla
Bülent Duran
Eğitimde online yapılsın, bu gidişle yakında o da olacaktır. Haydi hayırlısı...
2
Cevapla
Meltem GÜNGÖR
Avukatlar gibi bütün doktorlarda 3 yılda bir mesleki yeterlilik sınavına girmeli.Hem de her zaman güncellenen Pubmed kaynaklarından.Sonra milletin eline düşecek olan helal malı iki ağız açarak elinden alıyorlar.Özgür millete vasi tayin ettiriyorlar.Sessiz sessiz usul usul pıs pıs konuşa konuşa milleti öldürme planı kurmuşlar.Allah bin belalarını versin amin.
1
Cevapla
neurologyworld
Çok mantıklı uygulama ve yöntem Hayırlı olsun ...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir