Medimagazin logo

TUS’ta büyük değişiklik geliyor

Tıpta Uzmanlık Sınavı geçen hafta ÖSYM’de masaya yatırıldı. Toplantıya Bakanlık yetkilileri ve ÖSYM başkanı katıldı.
TUS’ta büyük değişiklik geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Toplantının amacı TUS'un niteliğini artırma ve karşılaşılan sorunlara çözüm üretmeydi. Özellikle soru iptal davaları nedeniyle geciken sonuç açıklama süreçlerini iyileştirmeye yönelik önlemler de ele alındı.

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer toplantıyı şöyle özetlemişti:
TUS sınavlarında e-Sınav yapabilme imkanı, itiraz edilen sorular, soru iptal davaları, geciken sonuç açıklama süreçleri detaylı bir şekilde tartışıldıı ve alınabilecek önlemler de müzakere edildi.

Toplantı sonrası TUS'daki değişikliklerin ayrıntısına Medimagazin ulaştı. Planlanan değişiklikleri Medimagazinin hafta içi her gün yaptığı MEDİGÜNDEM haber bülteninde Dr.İbrahim Ersoy şçyle anlattı:


 

tıpta uzmanlık sınavı
tus
ösym
Yorum (52)
Mustafa D.
Tıp Dallarında Asistan Eğitimi Çalıştayı'ndan anlaşılacağı üzere zaten bu eğitim NİTELİKSİZ ve İNSANLIK dışı bir eğitimdir. Asistan hekimler kesintisiz 36 saat başında eğitimci olmadan çalıştırılır ve intihar ettirilir.
19
Cevapla
tugrul
Bir TUS kalmıştı, neye el atıldıysa fiyasko!
11
Cevapla
herdaim
Siz hekimleri anlamak gerçekten zor. Sizler böyle oldukça düşmana gerek yok. Cehennem ve zebani fıkrasını hatırlayın.Biri çıkmaya kalksa mutlaka meslektaşı aşağı çeker. Diğer yandan bıçak parası devam ediyor. Biyokimya uzmanının alacağı belli en fazla ortalamadan alır. Tıp fakültesinde çalışan arkadaş devlet hastanesinde ameliyat oldu. Doktoru asistanlığından tanıyor (uzman oldu devlet hastanesinde göreve başladı torpilli mecburi hizmet il bile değişmedi.)Sen tanıdıksın 3 bin TL (hani göz diktiğiniz ortalamadan alan biyokimya uzmanının bir ayda toplam alacağı döner) alayım demiş ameliyat için.
61
Cevapla
Mehmet ayr
dershaneleri kapatın pek çok sorun çözülür. davaların hemen hemen hepsi dershane ayağına oynamak için, süreç uzatmak için açılan davalar diye düşünüyorum. Hele dershane borazanı bir site var ki aman bir dava savunucusu inanamazsınız.
12
Cevapla
ats2
başlık hatalı, tus değil asistanlık sonu bitirme sınavı konuşulan
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir