Medimagazin logo

Yüksek magnezyum alımı kadınlarda koroner kalp hastalığı riskini azaltabilir mi?

Yapılan yeni bir çalışmaya göre daha yüksek magnezyum alımı ölümcül koroner kalp hastalığı ve ani kardiyak ölüm riskinde azalma sağladı
Yüksek magnezyum alımı kadınlarda koroner kalp hastalığı riskini azaltabilir mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Brown Üniversitesi Alpert Tıp Fakültesi’nden  Doktor Charles Eaton ve çeşitli kurumlardan büyük bir çalışma ekibinin araştırmasına göre, en yüksek popülasyon temelli kalp hastalığı yükünü temsil eden, postmenopozal kadınlarda diyet magnezyum alımı ölümcül koroner kalp hastalığı riskini azaltmada önemli bir rol oynuyor.

Sonuçları 'Association of Dietary Magnesium Intake with Fatal Coronary Heart Disease and Sudden Cardiac Death: Findings from the Women's Health Initiative' başlıklı makalede yer alan araştırmada on buçuk yıl boyunca, menopoz döneminde olan 153 bin 569 kadının magnezyum alımı incelendi.

Magnezyumun etkileri

Kardiyak elektrofizyolojide önemli bir rol oynayan magnezyum, hem hücre içi hem de hücre dışında kardiyak iyon kanalları ile özellikle kalsiyum ve potasyum kanalları üzerinde önemli etkilere sahip. Bu etkilerin potansiyel süresi, hücre uyarılabilirliği ve kasılma üzerinde önemli sonuçlar yaratabilir.  Bu nedenle, magnezyumun ve özellikle hipomagnezemiye, birçok kardiyovasküler hastalıkların patofizyolojisinde önemli rol oynadığı düşünülmektedir.

İnceleme sonucunda daha yüksek magnezyum  alımının ölümcül koroner kalp hastalığı ve ani kardiyak ölüm risklerinde azalma sağladığı ortaya çıktı.

Kadın Sağlığı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Virginia Commonwealth Üniversitesi Kadın Sağlığı Enstitüsü Genel Müdürü Susan G. Kornstein araştırma bulguları için "Bu çalışmanın bulguları doğrulandığında gelecekte yüksek riskli ölümcül koroner kalp hastalığı olan kadınlara magnezyum takviyesi yapılabilir" dedi

magnezyum alımı
doktor charles eaton
magnezyum
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir