Medimagazin logo

Cezaevleri eczacılara reçete bedellerini 7 aydır ödemiyor

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların ilaç ihtiyaçlarını karşılayan eczacıların ödemelerini alamadıkları için hizmet veremez duruma geldiğini dile getiren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, "Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yaklaşık 7 aydır reçete bedellerini ödemiyor" dedi.
Cezaevleri eczacılara reçete bedellerini 7 aydır ödemiyor
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Saydan, "Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolde, Kuruma teslim edilen fatura eki reçetelerin tamamı incelenerek, fatura teslim tarihinden itibaren en geç 20 işgünü içinde ödenir deniyor.  Ancak, geçtiğimiz Nisan ayı da dahil olmak üzere 7 aydır kurumun ödeneği olmadığı için reçete bedelleri ödenmedi. Kurum, hala ödenek onayı çıkmadı diyor. Kurum tarafından ödemelerin önümüzdeki Ocak 2020'ye bile kalabileceği söylendi" dedi. 

"NOTERDEN İHTAR ÇEKTİK"    

Kurumun, reçete bedellerinin ödenmesinin Ocak 2020'ye kalacağını söylediğini belirten Saydan, "Bu ilaçları temin eden eczacılar ciddi ekonomik hak kaybına ve mağduriyete uğruyorlar. Konuyla ilgili NOTER'den ihtar da çektik" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Eczacıların son yıllardaki en büyük sorunlarının başında eczane ekonomilerinin geldiği bilinmektedir. Artan masraflar karşısında eczane ekonomilerinin iyileştirilmesi adına kamu tarafından olumlu gelişmeler olması beklenirken, sektörün en büyük alıcısı konumundaki devlet kurumlarında yaşanan ödeme gecikmeleri meslektaşlarımızı ekonomik anlamda daha büyük zorlukların içine itmektedir. 

TEİS olarak, eczane eczacılarının kamu ödeneklerinin gecikmesi nedeniyle karşı karşıya kaldıkları bu sorunların daha büyük mağduriyetler doğurmaması adına ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. 7 aydır geciken reçete bedellerinin biran önce gönderilmesini talep ediyoruz. " 

tei̇s
eczacı
eczane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir