Medimagazin logo

Eczacı Gelişim Kooperatifi: 'Avrupa'nın en ucuz ilacını biz Türkiye'de fiyatlıyoruz'

Eczacı Gelişim Kooperatifi Başkanı Onur Özgüven,"Avrupa'nın en ucuz ilacını biz Türkiye'de fiyatlıyoruz. Referans fiyat uygulamasına karşı değiliz. Ucuz ilaç kullanımını tabii ki destekliyoruz." dedi.
Kaynak: AA
Eczacı Gelişim Kooperatifi: 'Avrupa'nın en ucuz ilacını biz Türkiye'de fiyatlıyoruz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Eczacı Gelişim Kooperatifi tarafından Antalya'da düzenlenen "Mesleki Mevzuat Çalıştayı" 100 eczacının katılımıyla başladı.

Kentteki bir otelde düzenlenen çalıştaya, oda başkanlarının yanı sıra farklı illerden eczacılar katıldı. 

Eczacı Gelişim Kooperatifi Başkanı Onur Özgüven, yaptığı konuşmada, çalıştaya bölge eczacı odalarının yanı sıra alanında çalışma yapan uzmanların da katıldığını söyledi.

Eczacılar olarak mesleki dönüşümün eşiğinde olduklarını vurgulayan Özgüven, "Eczacıların yaşadığı mesleki sıkıntıların, mevzuattan kaynaklı bazı sorunların aşılabilmesi için çözüm önerileri arıyoruz. Hazırlayacağımız raporu, Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna sunacağız." diye konuştu.

Çözüm önerilerini de tartışarak, ilgili yerlere sunacaklarını belirten Özgüven, ilaçların geri ödenmesinde bir sıkıntı olmadığını, sağlık uygulama tebliğine göre gününde ödemelerin yapıldığını anlattı.

Çok sayıda ilacı piyasada bulamadıklarına değinen Özgüven, şunları kaydetti:

"Mevzuattan kaynaklı sebepleri var mıdır yok mudur, bunları tartışacağız. Avrupa'nın en ucuz ilacını biz Türkiye'de fiyatlıyoruz. Bundan kaynaklı bir sorun olabilir mi olamaz mı? Referans fiyat uygulamasına karşı değiliz, ucuz ilaç kullanımını tabii ki destekliyoruz. Olabildiğince ucuz ilacın olmasını istiyoruz. Bununla birlikte azalan eczacı karlılıklarını ve eczanelerin daralan ekonomilerine nasıl bir canlılık getirilebileceğini görüşeceğiz."

Eczacıların sorunlarından, zor bulunan ilaçlara kadar farklı konuların ele alınacağı çalıştayda sonuç bildirgesi hazırlanacak.

eczacı gelişim kooperatifi
mesleki mevzuat çalıştayı
onur özgüven
Yorum (1)
Hasan Akdemir
DÜNYANIN EN UCUZ İLACI na odaklanarak hedef büyütmek de bir alternatif bakış olabilir.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir