Medimagazin logo

Eczacı Odasından bitki çayı reklamına tepki : Yasal süreci başlattık

Ankara Eczacı Odası zayıflamaya yardımcı olduğu iddia edilen bir bitki çayı reklamında isimlerinin kullanılmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Oda tarafından yapılan açıklamada “Ankara Eczacı Odası olarak adı geçen ürünlerle ilgili hiçbir tavsiyemiz ve konu ile ilgili hiçbir açıklamamızın olmadığını bildiririz.” denildi
Eczacı Odasından bitki çayı reklamına tepki : Yasal süreci başlattık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“Halkın en yakın sağlık danışmanı olan eczacılar olarak bu tarz içeriği belli olmayan, hastaları aldatmaya yönelik, insan sağlığını hiçe sayan hiçbir ürünü desteklemediğimiz gibi, içeriğinin ne olduğu belli olmayan bu tarz ürünlerin satışının engellenmesi ile ilgili mücadelemiz de her zaman devam etmektedir. “ ifadeleri kullanılan açıklamada eczacılar olarak hastalara danışmanlık verilen ürünlerin bilimsel verilerle desteklenen ve güvenirliği kanıtlanmış preparatlar olduğu ifade edildi.

Sağlık danışmanlığında hastanın öyküsüne önemle dikkat edildiği belirtilen açıklamada “Bilimsel veriler ışığında hastalarımıza sunulan bitkisel ürünler ancak,  doktor tavsiyesiyle ve eczacı danışmanlığında belirli dozda ve kişiye özgü durumların değerlendirilmesi sonrası hastalarımıza ulaştırılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

“Yasal süreci başlattık”

Ankara Eczacı Odasından yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Halkımızın bur tarz yanıltıcı ve sağlıklarını tehdit edici asılsız bilgilere itibar edilmemesi konusunda uyarır, bu tarz yanlış ve halk sağlığını hiçe sayan paylaşımlarla prim yapmaya çalışan kişi veya kişiler hakkında yasal sürecin başlatılmış olduğunu belirtiriz.”

ankara eczacı odası
bitki çayı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir