Medimagazin logo

Eczacılar profillerini karartıyor: Yaşatmak için yaşamak istiyoruz!

Eczacılar, COVID-19 mücadelesinde tüm dünyada hayatını kaybeden meslektaşlarını anmak adına 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü’nde sosyal medya profillerini karartıyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Eczacılar profillerini karartıyor: Yaşatmak için yaşamak istiyoruz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

#yaşatmakiçinyaşamakistiyoruz ve #rengimizikaybediyoruz hashtagleri ile yürütülen kampanyaya, başta Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) olmak üzere tüm dünyadan eczacıların destek vermesi bekleniyor.  

Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) Başkanı Ecz. Dominique Jordan, konuya ilişkin şunları söyledi:

“COVID-19, dünya çapında hepimiz için birçok hizmetin aksamasına ve ne yazık ki eczacı meslektaşlarımız dâhil birçok ölüme neden oldu. FIP Virtual 2020'nin açılış töreni, bu salgın sırasında toplumlarına ilaç hizmeti vermeye devam etmeleri sonucu hayatını kaybeden meslektaşlarımız için bir de anma törenine sahne oldu ve Türkiye'den de çok sayıda eczacı anıldı. Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP), bu eczacılık kahramanlarını anmak için Türk Eczacıları Birliği ile dayanışma içindedir. Geçtiğimiz birkaç ayda pek çok ders çıkardık, ancak bu salgın her zaman bildiğimiz bir şeyi de doğruladı: Eczacıların rolü küresel sağlık için hayati öneme sahiptir. "  

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği’nin başlattığı farkındalığa ilişkin:

“Salgının seyri giderek ağırlaşıyor ve sağlık çalışanlarının omuzundaki yük gün geçtikçe artıyor. Kararttığımız profillerimizle tüm dünyada yitirdiğimiz meslektaşlarımızı anmak, anılarına bir nevi saygı duruşunda bulunmak istedik. Rengimizi kaybediyoruz diyoruz, çünkü tükeniyoruz. Bir yandan pandemi ile mücadele ediyor, bir yandan artan şiddet vakalarından kendimizi korumaya çalışıyoruz. Rengimizi kaybetmek istemiyoruz, tükenmek istemiyoruz çünkü biz dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarımızla birlikte yaşatmak için yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

eczacilar
turk eczacilari birligi
erdogan colak
yasatmakicinyasamakistiyoruz
rengimizikaybediyoruz
hashtag
Yorum (1)
Yaşatmak İçin
Aman dikkat Türk Eczacıları Birliği derhal kapatılsın çağrısı gelebilir....
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir