Medimagazin logo

Eczanelerde ilaç sıkıntısı... Zam öncesi bazı ilaçlar bulunmuyor

Zam beklentisinden dolayı eczanelerde birçok ilaç bulunamıyor. Vatandaşın eczane eczane dolaşarak aradığı ilaçlar arasında hayati önem taşıyan kanser, kalp ve şeker gibi hastalıklar için reçete edilen ilaçlar da var
Kaynak: Milliyet - Gökhan Kam
Eczanelerde ilaç sıkıntısı... Zam öncesi bazı ilaçlar bulunmuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul’da eczanelerde şubat ayı sonunda yapılması beklenen ilaç zammından dolayı piyasada bazı ilaçlar bulunamıyor. İddiaya göre, zam beklentisi nedeniyle bazı firmalar piyasaya ilaç vermiyor.

Zam beklentisi yüzünden piyasaya sürülmeyen bazı kanser, şeker, kalp, hatta grip ilaçlarını bile eczanelerde bulmak zor. Eczacılar, günde en az 10 hastanın aynı ilacı sorduğu fakat bulamadığını belirtiyor.

Milliyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre, Fatih Çapa’da bulunan Turgut Eczanesi’nin sahibi Cem Turgut, “Grip ilacından hayati önem taşıyan ilaçlara kadar yok. Kanser ilacı, çarpıntı ilacı kadar hatta en basit grip ilacını bile bulamıyoruz. Depolarda da yok. Bu aralar zam geleceği söyleniyor. Ya firma stokluyor, ya da depolar.

Günde en az on hasta aynı ilacı arıyor ama bulamıyor” diye dert yandı. Zeytinburnu’nda bulunan Merkez Şifa Eczanesi’nde çalışan eczane teknikeri Tayfun Aslan da, “Bazı ilaçları bulmakta çok zorluk çekiyoruz. Zam geleceği için çoğu ilaç yok. Psikiyatri ilaçları, el titreme ilacı, grip ilaçları da dahil. Firmalar piyasaya sürmüyor. Mesela bir tane kan sulandırma ilacı var, piyasada yok. Hastaların bu ilacı kullanması lazım. Kullanmadan duramıyorlar. Hastalar mağdur oluyor. İnsanların sağlığı söz konusu. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulunmalı” dedi.

Çoğu ilaç yok

Esenler’deki Sevinç Eczanesi sahibi Turan Kunt ise, “Zam beklentisinden dolayı ilaçlar piyasada yok. Kalp hastalıkları ilaçlarında şeker hastalığı ilaçlarına kadar hastalar için hayati öneme sahip ilaçlar şu an bulunamıyor. Uzun zamandır piyasada bu sıkıntı vardı. Firmalar kazanamadığını düşündüğü için zam beklentisi oluyor, bundan dolayı da bin tane ihtiyaç varsa  bunun 100 tanesi piyasaya sürülüyor” ifadelerini kullandı.

Haberin devamı için tıklayın.

 

eczane
ilac
zam
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir