Medimagazin logo

Kaymakamın görüntülerine valilikten açıklama: 3 ay önceydi!

Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, koronavirüs denetimi yaptığı sırada bir eczaneye girdi. O anda çay içmekte olan eczane çalışanlarına, maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle ceza kesildi. Gelişmeler üzerine Zonguldak Valiliğinden de açıklama geldi. Zonguldak Valisi Tutulmaz, o görüntüler için 'Üç ay önceydi' diye konuştu
Kaymakamın görüntülerine valilikten açıklama: 3 ay önceydi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçtiğimiz Nisan ayında Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, vakaların yayılımında sağlık çalaışanlarını suçlamış "Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık" demişti. Bu sözleri tepki doğuran Bektaş, daha sonra 2 kez özür dilemişti.

Buna benzer bir skandal da bu kez Kaymakamdan geldi. Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) ile mücadele kapsamında Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, denetim yapmak üzere bölgedeki esnafları teftiş etti. Çorumluoğlu'nun ziyaretleri sırasında girdiği bir eczanede,  3 eczane çalışanına kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. Eczane çalışanları duruma itiraz etse de kaymakam "Biz tutanağımızı tutalım, siz itirazınızı yaparsınız' diye konuştu.

Kaymakamın yanında getirdiği kameramanın çektiği görüntüler daha sonra, sosyal medya üzerinde tepki topladı.

Konuyla ilgili Türk Eczacılar Birliği sosyal medya hesabından da açıklama yapıldı. Açıklamada "Pandeminin başlarında gerçekleşen olayla ilgili olarak Zonguldak Eczacı Odamız gerekli girişimlerde bulunmuştur. Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde morale ihtiyacı vardır bu tür üzücü olayların tekrarının yaşanmamasını temenni ediyoruz." denildi.


Vali Erdoğan Bektaş: Sağlıkçılar hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular


Zonguldak Valisi Mutafa Tutulmaz'dan açıklama geldi: 'Görüntüler 3 ay öncesine ait'

Yaşanan gelişmelerin, sosyal medyada büyük yankı uyandırması üzerine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'dan bir açıklama geldi. Vali Tutulmaz, sosyal medyada trend olan söz konusu kaydın, bugüne ait olmadığını, olayın 26 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştiğini duyurdu. 

Vali Tutulmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Hadise 26 Kasım 2020 tarihli denetimler sırasında gerçekleşmiştir. Üzerinden üç aydan fazla süre geçen bir diyaloğu dinamik denetim modeline geçilen bir sürecin başlangıcında gündeme getirmek iyi niyetli bir yaklaşım olmayıp, bu tür gerçeğe aykırı spekülatif haber ya da paylaşımlar denetim faaliyetlerinin etkinliği üzerinde ciddi riski oluşturmaktadır.'' 

COVID-19 salgını kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri üzerine alınan tedbirlere uyulduğunun belirtildiği açıklamada, "Bu kapsamda Ereğli ilçemizde de denetim çalışmaları Kaymakamlığımızın koordinesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idare birimleri, meslek odaları ve kolluk kuvvetlerinden oluşturulan ekiplerimiz tarafından kesintisiz şekilde sürdürülmektedir." denildi. 

Denetim çalışmalarının etkinliği ve sürekliliğini takip ve kontrol amacıyla sahada gerçekleştirilen teftişlere devam edildiğinin bildirildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İçişleri Bakanlığımızca yayımlanan Genelgelerle esasları belirlenen denetim çalışmalarının temelini rehberlik edici fonksiyon oluşturmakta olup saha denetimlerinde öne çıkarılmak istenilen ana husus toplumsal sorumluluk çerçevesinde duyarlılığın en üst seviye yükseltilmesidir.

Kamuoyuna bugün yaşanmış gibi sunulan hadise 26 Kasım 2020 tarihli denetimler sırasında gerçekleşmiştir. Üzerinden üç aydan fazla süre geçen bir diyaloğu içerisinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme döneminde ve esasını rehberliğin oluşturduğu dinamik denetim modeline geçilen bir sürecin başlangıcında gündeme getirmek iyi niyetli bir yaklaşım olmayıp, bu tür gerçeğe aykırı spekülatif haber ya da paylaşımlar denetim faaliyetlerinin etkinliği üzerinde ciddi riski oluşturmaktadır.

Hepimizin birbirimize karşı sorumlu olduğu, bireysel tutum ve davranışlarımızın ilin risk durumuna ve buna bağlı olarak uygulanacak tedbir seviyelerine doğrudan etki edeceği kontrollü normalleşme döneminde, temizlik, maske, mesafe temel prensipleri ile salgınla mücadele kapsamında alınan diğer tedbirlere toplumsal sorumluluk çerçevesinde tam olarak uyulmasının gündemde yer alması herkes açısından en hayırlısı olacaktır.''

zonguldak eregli kaymakami
yeni tip koronavirus
covid-19
Yorum (6)
uzman dr
Offf ya gerçekten çok acıtıcı, incitici, üzücü... Bir hekim olarak şaşkınlık ve dehşet içerisindeyim. Biz sağlıkçılar gibi eczanelerde çalışan herkes de bu pandemi boyunca en büyük risk altında kalan, en büyük sıkıntıları çeken diğer bir meslek grubu oldu. Yazıktır gerçekten, 2 yudum çayını içerken ve içerde kimse yokken açmış. Açmak zorunda kalmış belki de, ne yapsın içmesin mi? Tüm mesaisi boyunca aç ve susuz mu beklesin? Hem de belli ki doğal havalandırmaya çok müsait bir ortam. Kapı videodan bile görünüyor. Sayınkaymakam keşke gelse de camsız, penceresiz, doğal havalandırmasız, gün ışıksız küçücük dapdaracık polikliniklerimizi görse. Hemşire ile saatlerce dip dibe kafa kafaya çalışıyoruz, hem de ekipmanla. Keşke poliklinik önlerindeki maskesiz mesafesiz duran hastaları uyarsa, zira biz uyarınca neye maruz kaldığımızı herkes biliyor. Ayrıca kafelerde restoranlarda ne maske, ne mesafe hak getire!!! Herkes püfür püfür sigara içiyor, onlar pandemiden ve kurallardan muaf mı?
53
Cevapla
Bir vatandaş
Aklıma 'Dünya'yı Kurtaran Adam' filmi geldi.
7
Cevapla
cem
Ulkede gereksiz isler bakanligi kurulup memur kadrosunun yarisi buraya aktarilmali, ulkede o kadar yanlis var ki hangi birini duzelteceksin. ulkeyi resetlemek lazim
4
Cevapla
Port
Kaymakama bı yamuklari olmuştur ya da kaymakamın bir yarası vardır.mantikli liyakatli birinin yapacağı iş deil.
3
Cevapla
Hasan Akdemir
" Olay 3 ay önceydi " diyerek savunma yapılması, olayın içeriğini ve sonuçlarını değiştiriyor mu ? Sayın Ersan ŞEN hocamdan bir yorum gelse ne güzel olurdu.
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir