Medimagazin logo

'Tüm eczacılara koronavirüs testi yapılsın' çağrısı

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tüm eczacıların ve çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinden geçirilmesini ve eczanelere koruyucu ekipman dağıtılmasını istedi.
Kaynak: AA
'Tüm eczacılara koronavirüs testi yapılsın' çağrısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tüm eczacıların ve çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinden geçirilmesini ve eczanelere koruyucu ekipman dağıtılmasını istedi.

TEB'den yapılan açıklamada, koronavirüs mücadelesinin her geçen gün ağırlaşan şartlarda devam ettiği, bu süreçte sağlık çalışanlarının enfekte olarak yaşamlarını yitirdiği belirtildi.

Koronavirüsten etkilenen 4 eczacının hastanede tedavi gördüğü, 12 eczacının evinde karantinada olduğu bildirilen açıklamada, 3 eczane çalışanının hastanede, 25'inin de evinde karantinada bulunduğu ifade edildi.

Kovid-19 nedeniyle bugüne kadar 4 eczacının hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastalanıyor, ölüyor, koruyucu ekipmanlara ulaşmakta zorluk çekiyor, ekonomik sıkıntılar yaşıyor yine de bir an olsun geride durmadan mücadelemize devam ediyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen görmezden gelinmek, yok sayılmak istemiyoruz. Bu sebeple taleplerimizi bir kez daha yineliyor, bir an evvel yerine getirilmesi için kamu otoritelerini göreve çağırıyoruz. Tüm eczacılarımızın ve eczane çalışanlarımızın düzenli aralıklarla testten geçirilmesini istiyoruz. Koruyucu ekipman temini konusunda acil yardım çağrısında bulunuyoruz. Hükümetin açıkladığı ekonomik paketlerde eczacılarımıza da yer verilmesini istiyoruz."

turk eczacilari birligi
yeni tip koronavirus
koruyucu ekipman
Yorum (9)
Hasan
Eczacılarımız hak ettiği değeri ne zaman görecek? Virüse karşı en ön safhalarda mücadele ediyoruz hem de kişisel koruyucu ekipman olmadan
30
Cevapla
Mmk
Ölenlere allah rahmet eylesin,en ön safta falan degilsiniz,ayaktan verilen covid reçetelerini kapidan görüp,hastayi reddediyorsunuz,bütün gariban calisanlarinizi hastanelerin covid poliklinigine yollayip,pandemi nin mantigina aykiri olarak covid yoktur raporu istetiyorsunuz,almazsaniz kovariz diye tehdit ediyorsunuz,siz saglik camiasinda falan degilsiniz,hemsireler,saglik memurlar,acil de calisan tüm personel,pandemi de calisan bütün doktorlar öndedir,bu bahsettigim gruptan sikayeti olmayip ta bana test yap diye inleyen kac kişi gördünüz,işinizi yapin,raftan ilac verın..kke yi de bi zahmet paranizla alin,5 liradan maske sattiniz ya ,utanmadan...plaquenil stokladiniz,mutlaka bu bahsettigim isleri yapanlar aranizda azinliktadir,ama disardan görülen budur..kendi icinizi duzeltin,gerekli sayginligi kazanin ...
1
Cevapla
Hasan
Bizler bu camianın en ön safındayız. Diş hekimleri acil durumlar dışında görünmezkennbazı doktorlar hastaları görmezken biz sürekli yakın temas halindeyiz. Mmk bildiğimiz kadarıyla şimdiye kadar altı eczacı öldü virüsten onlarcası hasta. Sizler bizden kat kat fazla iken kaçınız öldü? Allah hepimizi korusun ama siz her türlü koruyucu ekipmanla çalışırken çoğu eczacı hiç bir ekipman olmadan çalışmaya devam ediyor. Hastanelerden dış reçete yapıp plaquenilleri stoklayan doktorlar biliyorum. Kendilerine sekreterlerine ve aileleri için reçete yazanlar. Bu plaquenil nasıl bitti eczanelerde sanıyorsunuz? Bunları yapanlar kesinlikle meslekten men edilmelidir. Sizler raporlu ilaçları yazmayıp eczaneye gönderirken bütün hastalar eczaneye doluşurken nasıl rapor yoktur diyelim? Bu sistemin çarkları hep sizin lehinize işliyor. Siz öz evlatsınız biz üvey. Biz kaderimize terk edildik. Maskeyi dört beş liraya satan firmalara depolara söz yokken onlardan ürünü alıp çok cüzi miktarda karla satan eczacı gözünüze batıyor. Kısaca bizi çekemiyorsunuz. Yarımız ölse de asla içiniz yanmayacak. Gariban çalışanlarımıza ve bize en ufak bir iyileşme olmayacak ama siz gene maaşları dönerleri en üstten alacaksınız. Gene kral gibi yaşayacaksınız. Hiç rahatsız olmayacaksınız sadece takiyye yapacaksınız. İlacın a dan z ye sorumluluğu eczacıya ait iken kendinizi her şeyin üzerinde tutup işimizi elimizden almışsınız. Onu da yapmıyorsunuz zaten. O yüzden sağlık sistemimiz ağlanacak hale gelmiş. İlaç olmadan güvenli uygulanmadan hiç bir şey yapacak güçte değilsiniz. Eczacılar bu camianın en önemli paydaşıdır. Siz engellemezseniz uzman eczacılar servislerde olursa dışarıdaki eczanelerde de sağlığa en büyük değeri biz katacağız. Sizler çekmeyeceksiniz gene...
5
Cevapla
Mmk
Bir arkadas cevap falan yazmış,okumadim bile,degil benim hastanenin çöpünü alanin muhatabi olamazsiniz..boş yapiyorsun..en on saf falan diyor hala,
0
Cevapla
Hasan
Ya doktor sen boş konuşuyorsun. İşine bak da hastaları kurtar tabi ilaçsız yapabilirsen. Çekemiyorsan ayarlarını Avrupa frekanslarına/standartlarına göre ayarla. Senin gibilere asla işini düzgün yapan bir çöpçü kadar değer vermem. Onları yeri gelir başımın üstünde taşırım ama sana zerre değer vermem. Çünkü senin gibiler bu bozulmuş sistemin baş mimarları.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir