Medimagazin logo

Türk eczacıya Fransa’dan ödül

Aromaterapi konusunda uluslararası alanda çalışmaları bulunan Uzman Eczacı Hülya Kayhan kurduğu şirket ile Fransa’da yapılan uluslararası BID Kalite Kongresi’nde Altın Kategorisi’nde Dünya Toplam Kalite ve İnovasyon ödülünü aldı.
Kaynak: NTV
Türk eczacıya Fransa’dan ödül
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İspanya Teknik Üniversitesi tarafından aday gösterilen Uzman Eczacı Hülya Kayhan’ın kurucusu olduğu Art De Huile markası, tıbbi aromaterapi ürünlerini bünyesinde barındırıyor ve Türkiye genelinde sadece eczane bayilikleri bulunuyor. 
Markanın doğuşu hakkında bilgi veren Kayhan, bu yola çıkmasında üç yıl önce eczanesinde tanık olduğu bir olayın etkisinin büyük olduğunu söyleyerek uluslararası bir ödüle giden hikayesini şöyle anlattı: 

AKTARDAN ALINAN ALIÇ ÇAYI İLHAM VERDİ

“İstanbul’daki eczaneme gelen bir hasta kadın, aktardan alıç çayı alıp kullanacağını söyledi. Ben de kendisine, ‘Yüksek dozda kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsunuz, aynı etkiye sahip bu çayı kesinlikle kullanmamalısınız’ diyerek uyardım. Çayı içen kadının ayaklarında hematom ve iç kanama gelişti. Hastanede yapılan tetkiklerde hastalığının oluşum nedeni ortaya çıkartılamadı. Hasta kadın doktordan çekindiği gerekçesiyle alıç çayı içtiğini söylememiş. Hastaneden taburcu olan kadın daha sonra benim eczaneme geldi. Çok kötü durumdaydı. ’O çayı içtin değil mi’ diye sorduğumda, ‘evet içtim ama hastanede bıraktım’ yanıtını verdi. Kadının birkaç gün sonra yaşamını yitirdiği haberini aldık, çok üzüldük. İngiltere, California, İspanya ve İtalya’da 1.5 yıl boyunca eğitim alıp bilgilerimi güncelledikten sonra bu işe girdim. Aromaterapi yolculuğumuz böyle başladı.”

DOKTORLARIMIZIN DA KULLANMASI BİZİ MUTLU EDİYOR

Eczacılar, doktorlar, tıp fakültesi ve eczacılık fakültesi öğrencilerine aromaterapi eğitimleri verdiğini belirten Kayhan, “Aromaterapi konusuna eczacılarımızın, doktorlarımızın ve halkımızın ilgisi her geçen gün artıyor. İlginin artması ve aromaterapinin gerek eczacılarımız gerekse doktorlarımız tarafından tedavi aşamalarında kullanılması bizi mutlu ediyor. Kalite kongresi tarafından aldığımız ödül mutluluğumuzu ve başarımızı taçlandırdı” dedi.

eczacı
ödül
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir