Medimagazin logo

TEB, merdiven altı 'Antibakteriyel' ürünler için konuştu: Endişe duyuyoruz

Tüm dünyadaki koronavirüs salgını nedeniyle antibakteriyel ürünlere talebin arttığını belirten Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, merdiven altı üretime dikkat çekti
TEB, merdiven altı 'Antibakteriyel' ürünler için konuştu: Endişe duyuyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Koronavirüs endişesiyle tıbbi maske, dezenfektan ürünlerine rağbet attı. Antibakteriyel özelikli jel ve ıslak mendillerin tüketilmesi üzerine Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak merdiven altı üretime dikkat çekerek basın açıklamasında bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bildiğiniz üzere yeni tip koronavirüs, dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizin bulunduğu bölgede de yayılmış durumda. Sağlık otoritesi, ülkemizde henüz virüse rastlanmadığını ve oluşabilecek durumlara karşı gerekli önlemlerin alındığını belirtiyor. Bunun yanı sıra tüm dünyayı saran endişe, halkımıza da yansımış durumda. Daha evvel yaptığımız açıklamalarda vatandaşımızın ve eczacılarımızın maskelere ve dezenfektanlara ulaşmada güçlük yaşadığını belirtmiş ve yaşanan mağduriyete dikkat çekmiştik.

Bugün geldiğimiz noktada ise yaşanan endişe ve sonucunda oluşan önlem alma isteğinin fırsatçılar tarafından kötüye kullanıldığına, rant hırsına dönüştüğüne üzülerek tanıklık etmekteyiz. “Merdiven altı” diye tabir ettiğimiz yerlerde üretilen, herhangi bir denetime tabi olmadan piyasa sürülen “antibakteriyel” adı altındaki jellerin, ıslak mendillerin çeşitli mecralarda satılıyor olması, bir sağlık meslek örgütü olarak bizleri endişeye sevk etmektedir.

Halk sağlığı, hassas, işin profesyonellerince değerlendirilmesi gereken bir alandır. Türk Eczacıları Birliği olarak yaşanan kriz durumlarından, hissedilen endişeden kendilerine rant kapısı aralayıp halk sağlığı ile oynayanların her daim karşısındaydık, bu tavrımızı sürdürme noktasında da kararlıyız olduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz. Ve halkımızı sağlığa ilişkin konularda doğru bilgi, doğru yönlendirme, doğru ürün noktasında eczacılara danışmaya davet ediyoruz.”

koronavirus
merdiven alti
antibakteriyel
jellerin
islak mendillerin
turk eczacilari birligi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir