Medimagazin logo

TEB'den ilaç krizi çağrısı: Bizi hastalarımızla karşı karşıya getirmeyin

Türk Eczacıları Birliği, ilaç fiyatlandırma politikaları konusundaki problemler nedeniyle hastaların ilaçlara ulaşamadığını belirtti. TEB, "Bu krizin sorumlusu biz eczacılar değiliz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TEB'den ilaç krizi çağrısı: Bizi hastalarımızla karşı karşıya getirmeyin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Türk Eczacılar Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ciddi bir ilaç yokluğu içerisinde olunduğunu ve bu tablo gün geçtikçe derinleştiği ifade edildi.

TEB açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu krizin sorumlusu biz eczacılar değiliz. Eczacılarımız hastalarına ilaç veremiyorsa, hastalarımız ihtiyaçları olan ilaçlarına ulaşamıyorsa bunun sebebi hâlihazırdaki ilaç fiyatlandırma politikalarıdır, 14 yıldır güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesidir, yerli ilaç politikalarının istenen düzeyde olmamasıdır.

"Meslektaşlarımız susturulmaya çalışılıyor ve hedef gösteriliyor"

Derinleşmekte olan bu kriz karşısında kamuoyunu uyarmak bizim görevimiz, çünkü halk sağlığını korumakla yükümlüyüz. Bunu yaptığımız için günlerdir mesleğimizi ve meslektaşlarımızı itibarsızlaştırmaya yönelik tutumlar ile karşı karşıyayız. Eczanelerimize denetimler düzenleniyor, meslektaşlarımız susturulmaya çalışılıyor ve hedef gösteriliyor. Bu tavrı kabul etmiyoruz.


Ankara'da eczane ve ecza depolarına 'ilaç' denetimi


"Pek çok ilacı temin edemiyoruz"

Her ne kadar ilaç fiyatlarının artmasına karşı olsak da ilaç fiyatlandırmasına esas olan Avro kuru 4.57 TL iken güncel Avro kuru 11 TL civarında seyrediyor. Aradaki makas giderek açılıyor ve piyasada bulunamayan ilaç sayısı günden güne artıyor. Ve ne yazık ki bu karşı karşıya kaldığımız ilk ilaç krizi değil. Biz bunu yıllardır yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve ilaç firmaları şubat ayında ilaç kurunda anlaşana dek pek çok ilacı temin edemiyoruz, hastamıza ilacını ulaştıramıyoruz.

"Daha çok sayıda ilaç bulunamaz hâle gelecek"

Türk Eczacıları Birliği, ilaç krizinin derinleşeceği konusunda şu sözlerle uyardı: Uyarıyoruz; eğer sesimiz duyulmazsa, İlaç Fiyat Kararnamesi hakkındaki çağrımız kamu otoritesi tarafından kabul görmezse ilaç krizi daha fazla derinleşecek, daha çok sayıda ilaç bulunamaz hâle gelecek, halk sağlığı geri dönülmez biçimde yara alacaktır. Kamu otoritesi, hangi dağıtım ağında bu ilaçların bulunduğunu beyan ediyorsa temin etmeye ve hizmetimizi kesintisiz sürdürmeye hazırız.


TİTCK: Hastaların ilaçlara erişemediği haberleri gerçeği yansıtmıyor


 

 

türk eczacıları birliği
ilaç yokluğu
ilaç fiyatlandırma politikaları
Yorum (1)
ömer hayyam
hasta - doktor müşteri - eczacı çünkü kanunda ''eczane ticarethanesi'' yazar... işinize gelince ticarethane, işinize gelince '' hastalarımız'' olamaz.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir