Medimagazin logo

TEİS, İlaç Fiyat Kararnamesi'nin güncellenmesini istedi

Eczacılar olarak 2022 yılından beklentilerini sıralayan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, İlaç Fiyat Kararnamesi'nin güncellenmesi talep etti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TEİS, İlaç Fiyat Kararnamesi'nin güncellenmesini istedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, eczacılar olarak 2022’den beklentilerini açıkladı.

Yeni yılın ilk 45 gününde ilaç fiyatlandırmasına esas olacak Euro kuru belirleneceğini ifade eden Sayan, yeni kurun 14 Şubat  tarihinde ilan edilecek ve 19 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe gireceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"En pahalı ilaç bulunamayandır"

"Eczane sahibi eczacılar için ilaç fiyatları sadece; vatandaşın ulaşabileceği, erişebileceği kolaylıkla alarak tedavi olacağı fiyatlar olması açısından önemlidir. İlaç fiyatları; ilaç firmalarını, yani üretici ve ithalatçıları ilgilendirir. Ancak ilaçların fiyatı kadar bulunabilirliği ve erişebilirliği de önemlidir. Bu yüzden biz eczacılar olarak her zaman “EN PAHALI İLAÇ BULUNMAYAN İLAÇTIR” demekteyiz.

"Öncelikli beklentimiz İFK'nın güncellenmesi"

Eczane eczacıları olarak kademeli (regresif) karlılık oranı ile çalışmaktayız ve yayınlanmasının üstünden 13 yıl geçmesine rağmen hiç güncellenmemiş olan beşeri ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan karlılık tablosundaki kademe oranlarının mevcut piyasa koşullarına uygun olacak şekilde güncellenmesi gerekmektedir.

2022 yılında öncelikli beklentimiz İlaç Fiyat Kararnamesi’nin (ifk) güncellenmesidir."

"Yeniden Değerleme Oranına uygun olarak güncellenmeli"

Bağlı oldukları bakanlığın Sağlık Bakanlığı olduğunu ancak SGK da yapılan düzenlemelerin eczacıları ekonomik anlamda etkilediğini ifade eden Sayan, "Sağlık Bakanlığı’nın İFK’daki oranları, SGK’nın da sözleşmedeki oranları biran evvel Maliye Bakanlığı'nın Yeniden Değerleme Oranı olan % 36,20 tespitine uygun olarak güncellemesi gerekiyor." çağrısında bulundu.

tei̇s
ilaç fiyat kararnamesi
ifk
nurten saydan
eczacılar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir