Medimagazin logo

TEİS kağıt reçetelerin eczanelerde taranmasını eleştirdi: Hekim kağıt reçeteyi tarayıp Medula'ya yüklesin

Genel Başkan Nurten Saydan, "TEİS olarak, 7-24 vatandaşa hizmet veren 26 bin eczacıya bu uygulamayı dayatmak yerine, e-reçete yazamayan hekimin, kağıt reçete yazdığında bu reçeteyi tarayıp Medula sistemine yüklemesi için düzenleme yapılmasını istiyoruz" dedi
Kaynak: AA
TEİS kağıt reçetelerin eczanelerde taranmasını eleştirdi: Hekim kağıt reçeteyi tarayıp Medula'ya yüklesin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, kağıt reçetelerin eczanelerde taranması uygulamasına ilişkin, "Eczacıya bu uygulamayı dayatmak yerine, e-reçete yazamayan hekimin, kağıt reçete yazdığında bu reçeteyi tarayıp Medula sistemine yüklemesi için düzenleme yapılmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, SGK tarafından, eczanelerin kağıt reçeteleri tarayarak kuruma göndermesi işleminin 1 Mart 2020'de zorunlu hale getirildiğini ifade etti.

SGK'nin buna ilişkin duyurusunun 24 Aralık 2019'da yayımlandığını anımsatan Saydan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde e-reçete yazılım oranlarının henüz yüzde 100 oranına ulaşmadığını görüyoruz. Hatta bazı illerde bu oran yüzde 60'larda kalıyor. Dolayısıyla reçete tarama işlemi yapmak, eczacılar için daha çok zaman kaybı demek. Biz eczacılar olarak ne reçete taramak istiyoruz ne de reçeteleri arşivlerimizde 10 yıl saklamak istiyoruz.

TEİS olarak, 7-24 vatandaşa hizmet veren 26 bin eczacıya bu uygulamayı dayatmak yerine, e-reçete yazamayan hekimin, kağıt reçete yazdığında bu reçeteyi tarayıp Medula sistemine yüklemesi için düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bu şekilde hem e-reçete yazma oranı artacak hem de sahte reçete yazılmasının önüne geçilmiş olacaktır."

tum eczaci isverenler sendikasi
teis
nurten saydan
kagit recete
eczanelerde
e-recete
Yorum (28)
ahmet
e-reçete yazılamaması zaman zaman renkli reçete sisteminde yaşanan sıkıntılardır. Bunun ceremesi neden hekime yükleniyor. Hekim işi gücü bıraksın sistemsel sıkıntılardan kaynaklanan problemler nedeniyle yazmak zorunda kaldığı kağıt reçeteyi tarasın ve medulaya yüklesin. Böyle bir şey nasıl talep edilebiliyor anlayamıyorum. Bizim işimiz sadece reçeteyi yazmaktır, bu ister e-reçete olur ister kağıt reçete olur. Bundan sonrası eczacılar ve SGK yı ilgilendirir. Reçete ile ilgili olarak SGK, Medula ve eczacılar arasındaki bizimle ilgisi olamayan, bize ait olmayan dökümantasyon ilişkisine lütfen hekimleri dahil etmeye çalışmayın.
49
Cevapla
hekim
Bu çok iyi fikir. Biz zaten 2-3 dakikada 1 hasta bakarken birde bu receteleri tararız hastaya 30 saniye zaman ayırabiliriz.
48
Cevapla
pedisurger
Zaten yaptığınız bakkalık bari onu yapın. Sanki eczacılık yapıyosunuz.
44
Cevapla
Ömer Sümer
Sayın Saydan, Konuya o kadar garip yaklaşmışsınız ki, diyecek söz bulamıyorum. Hekimler, hastalara sağlık hizmeti sunuyorlar. 1219 sayılı kanun uyarınca da reçete nasıl tanzim edilmelidir Yasa Koyucu tespit etmiştir. Hekim, güncel tıp ilmi doğrultusunda hastasını muayene eder, tedavisi için ilaç gerekli ise bunu reçete eder. Bundan sonraki aşama size aittir. Hekimleri, reçeteleri tarayıp elektronik ortama aktarmaları önerinizi, bir kez de aynaya bakıp dillendirin lütfen.
16
Cevapla
DT
Beyfendi tamamen kendi bakış açısıyla olayı çözmüştür. Bu nasıl sığ düşünce biçimidir! E-reçete yazılamama sebeplerini bilmeden. Aynı bakış açısıyla cevap verelim kendisine. Eczacı arkadaş ilaçların parasını ödeyen kurum olan SGK ile yazışır mı kapısında mı yatar bi şekilde maaşını çıkarsın.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir