Medimagazin logo

Türk Eczacıları Birliği'nden Düzce Üniversitesi rektörüne tepki

Türk Eczacıları Birliği, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın katıldığı bir televizyon programında eczacılık fakülteleri ile ilgili açıklamaları nedeniyle rektöre tepki gösterdi.
Türk Eczacıları Birliği'nden Düzce Üniversitesi rektörüne tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Eczacıları Birliği tarafından “Eczacılık Alanını Tanımayan Açıklamaları Kabul Etmiyoruz” başlıklı basın açıklaması yayınlandı. Açıklamada, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın katıldığı bir programda eczacılık fakültesinde “her yere eczane açan eczacılar yetiştirmek istemiyoruz” ifadesine tepki gösterildi.

Amaçlarının bitkisel ilaç Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayacak eczacılar yetiştirmek olduğunu belirten rektörün sözleri karşısında birlik, her geçen gün açılan eczacılık fakültelerine sessiz kalmayacaklarını belirterek, alana yabancı ve sorun çözmekten uzak açıklamaları kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Türk Eczacılar Birliği, bu tarz söylemlerin yanlış bir algı yarattığını vurgulayarak bunun eczacılık eğitimini sınırlandırmaya çalışan bir tutum olduğunu belirtti. Ayrıca birlik, rektöre akademik kadrosu eksik olan ve altyapısı bulunmayan bir fakültede, nasıl profesyoneller mezun edileceği sorusunu yöneltti.

türk eczacıları birliği
düzce üniversitesi
eczacılık fakültesi
rektör
Yorum (1)
Dr.DR.
Bir doktor olarak şunu söyleyebilirim gittikçe geriye gidiyorlar, bir ilacı 3x1 yazıp verince hastaya bu böyle kullanılmaz diyenler, bu bulantı ilacını kanser hastaları kullanıyor diyenler, bu ilaç meme kanserinde kullanılıyor diyenler mi ararsın; doktora saygı yok bilmiyorsan bir ara önce doktoruna danış herşey senin bildiğin gibi olmayabilir, eczacı odaları, eczacılar birliği bunun farkında mı?
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir