Medimagazin logo

Türk Eczacıları Birliğinin 60. yılı

"60 yıllık tarihimiz, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, ülkemizden, halkımızdan, mesleğimizden ve meslektaşlarımızdan yana emeğin ve mücadelenin tarihidir. Zorlukların üstesinden gelerek birçok başarıya imza atmış bir meslek örgütü olmanın onurunu göğsümüzde taşıyoruz"
Türk Eczacıları Birliğinin 60. yılı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, "60 yıllık tarihimiz, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, ülkemizden, halkımızdan, mesleğimizden ve meslektaşlarımızdan yana emeğin ve mücadelenin tarihidir. Zorlukların üstesinden gelerek birçok başarıya imza atmış bir meslek örgütü olmanın onurunu göğsümüzde taşıyoruz" dedi.

TEB'in, meslekte 60 yılı geçen eczacıları ödüllendirdiği 60. Yıl Ödül Töreni'nde konuşan Çolak, birliği "Genç, dinamik ve yaprakları her zaman yeşil olan 60 yıllık bir çınar" olarak tanımladı.

Çolak, TEB'in, 1956'da kuruluşundan bu yana, sağlık ve toplum yararı temelinde ilke ve değerlerle yoğrulmuş, topluma güven veren yeniliklere açık, öncü ve saygın bir örgüt olageldiğini söyleyen Çolak, "Bugüne kadar hep daha iyiyi inşa etme arzusunu sürdürdük. 60 yıldır eczacıların sorunlarının, halkın sorunlarından ayrı tutulamayacağı, sağlık ve yaşam hakkının ancak toplumsal iyilik halinde hayata geçeceği gerçeğinden hareket eden TEB, eşit, özgür, demokratik, barış ve huzur içinde bir Türkiye'yi savunmuştur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Çolak, 60 yıllık kuruluş olmanın kendilerine aynı zamanda büyük bir tarihsel sorumluluk yüklediğini dile getiren Çolak, "Bilimin doğrularını savunmak, eleştirel bir bakış açısıyla iyiye, doğruya yönlendirmek, meslek etiğini gözetmek, değişen dünyayı okumak ve yeni ufuklar kazanarak büyük sıçramalar gerçekleştirmek bizim sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

Birlik olarak 60 yıldır eczacının hakları ve toplumsal saygınlığına hizmet ettiklerini vurgulayan Çolak, şunları kaydetti:

"Eczacının sağlık sistemi içerisindeki vazgeçilmez yerini görünür kılmak, dün de bugün de yarın da temel hedefimizdir. Olumsuzluklara karşı gelmenin yolu birlik olmaktan geçiyor. Biz 60 yıldır birlikte güçlüyüz. TEB gücünü sadece eczacılardan ve eczacı odalarından almaktadır. Hasta ve toplum yararı için de ülkemizin TEB'e ve eczacı odalarına ihtiyacı olduğu kimsenin aklından çıkmamalıdır."

Çolak'ın konuşmasının ardından TEB'in tarihsel gelişimini anlatan film gösterimi yapıldı. Dünden bugüne Türkiye'deki eczacıların çalışmalarının aktarıldığı filmin ardından meslekte 60 yılını tamamlamış 31 eczacıya ve 8 eczacı odasına plaket takdim edildi.

turk eczacilari birligi
teb
erdogan colak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir